Karim Benzema zostáva v Reale Madrid, s klubom predĺžil zmluvu do leta 2023

Futbal Šport

20.8.2021 (Webnoviny.sk) – Francúzsky futbalový útočník Karim Benzema zostane v španielskom Reale Madrid minimálne do leta 2023. Skúsený 33-ročný zakončovateľ totiž predĺžil zmluvu s „bielym baletom“.

Rodák z Lyonu je súčasťou tohto klubu od leta 2009, teda už viac ako jednu dekádu. Predtým pôsobil iba vo svojom rodisku, z ktorého za 35 miliónov eur prestúpil do Realu.

Benzema len v La Lige odohral za Real 384 duelov a strelil v nich 194 gólov. V Copa del Rey pridal 44 štartov a 21 presných zásahov, v pohárovej Európe strelil 59 gólov v 111 stretnutiach. Po odchode Cristiana Ronalda v roku 2018 je v klube hlavným ťahúňom ofenzívy.

V zákulisí sa šepkalo o tom, že Madridčanmia s Benzemom zmluvu s nepredĺžia, keďže sa zaujímajú o jeho krajana Kyliana Mbappého z Paríža Saint-Germain.

Benzema pomohol Realu k zisku troch domácich titulov, dvoch prvenstiev v domácom pohári a štyrom finálovým triumfom v Lige majstrov.

Viac k témam: La Liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Karim Benzema zostáva v Reale Madrid, s klubom predĺžil zmluvu do leta 2023 © SITA Všetky práva vyhradené.