IIHF zrušilo šesť marcových šampionátov, MS do 18 rokov na Slovensku zatiaľ budú v pôvodnom termíne

Hokej Šport

2.3.2020 (Webnoviny.sk) – Rada Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) na mimoriadnom pondelňajšom zasadnutí zrušila majstrovstvá sveta hráčov do 18 rokov v štyroch kategóriach. Rozhodla sa na základe odporúčaní Lekárskeho výboru IIHF pre obavy zo šírenia nového koronavírusu.

Ide o podujatia, ktoré sa mali uskutočniť v marci, takže svetový šampionát I. divízie spomenutej vekovej kategórie na Slovensku zatiaľ zostáva naplánovaný v pôvodnom termíne (13. – 19. apríla 2020).

IIHF zrušilo šesť šampionátov

IIHF zrušila konkrétne majstrovstvá sveta hráčov do 18 rokov II. a III. divízie, pričom oba šampionáty sa mali odohrať v dvoch skupinách.

Ide o podujatia, ktoré mali hostiť hlavné mestá Estónska, Bulharska, Turecka a tiež mesto Kockelscheuer v Luxembursku.

Takisto bol zrušený aj šampionát I. divízie B-skupiny hráčok do 18 rokov v poľských Katoviciach a turnaj II. divízie A-skupiny v španielskom meste Jaca.

Poďakovanie prezidenta IIHF Fasela

„Chcel by som sa poďakovať Lekárskemu výboru za jeho odporúčanie po veľmi intenzívnych diskusiách počas ostatného víkendu. Vďaka patrí aj členom Rady za ich podporu v týchto náročných časoch. Na dennej báze budeme starostlivo vyhodnocovať situáciu a vývoj v našich členských krajinách,“ povedal prezident IIHF René Fasel, cituje ho oficiálny web strešnej organizácie svetového hokeja.

Viac k témam: COVID-19, IIHF Medzinárodná hokejová federácia, koronavírus, MS v hokeji do 18 rokov
Zdroj: Webnoviny.sk – IIHF zrušilo šesť marcových šampionátov, MS do 18 rokov na Slovensku zatiaľ budú v pôvodnom termíne © SITA Všetky práva vyhradené.