Hokejisti Slovana prídu o tri body za víťazstvo nad Duklou, previnili sa voči Súťažnému poriadku

Hokej Šport

30.9.2021 (Webnoviny.sk) – Hokejisti HC Slovan Bratislava prídu o tri body za víťazstvo nad Duklou Trenčín (4:1) v 1. kole nového ročníka Tipos extraligy. Dôvodom je previnenie voči Súťažnému poriadku SZĽH.

„Belasí“ mali mať v zápase s Trenčínom dvoch hráčov s ročníkom narodenia 2002 alebo mladších, resp. mali nechať dve voľné miesta pre takýchto hráčov. Slovan síce nechal jedno miesto voľné, ale na druhom mal staršieho hráča.

Osobné štatistiky hráčov sú platné

Na konci základnej časti odpočítajú bratislavskému klubu tri body zo spomenutého zápasu. Na zasadnutí Ligovej rady extraligy tak rozhodli jej členovia. Informoval o tom oficiálny web Slovenského hokejového zväzu.

„Súťažný poriadok umožňuje ponechať v platnosti výsledok, ktorým sa zápas skončil na hracej ploche, teda aj osobné štatistiky hráčov. Zároveň však umožňuje odpočítať tri body na konci základnej časti,“ vysvetlil člen Ligovej rady extraligy a manažér športového oddelenia SZĽH Rastislav Konečný.

Klub sa môže odvolať

„HC Slovan Bratislava môže využiť inštitút odvolania sa voči tomuto rozhodnutiu, a následne by sa tým zaoberal Výkonný výbor SZĽH,“ dodal Konečný.

Ligovej rade bola zároveň doručená námietka HK Dukla Trenčín, v ktorej klub spod hradu Matúša Čáka požadoval kontumáciu zápasu a priznanie troch bodov, čomu Ligová rada nevyhovela. Individuálne štatistiky hráčov však zostávajú platné.

Viac k témam: Tipos extraliga
Zdroj: Webnoviny.sk – Hokejisti Slovana prídu o tri body za víťazstvo nad Duklou, previnili sa voči Súťažnému poriadku © SITA Všetky práva vyhradené.