Hamilton o konci kariéry v F1 neuvažuje, chce predĺžiť zmluvu s Mercedesom

MOTOR šport Šport

15.11.2019 (Webnoviny.sk) – Už šesťnásobný svetový šampión prestížneho motoristického seriálu formula 1 Brit Lewis Hamilton verí, že už čoskoro sa dočká novej zmluvy. Dodal však, že v tomto smere „netlačí na pílu“. Aktuálna dohoda 34-ročného rodáka z anglického mesta Stevenage s Mercedesom znie do konca nasledujúceho ročníka.

Pred víkendovou Veľkou cenou Brazílie v Sao Paule napriek už istému majstrovskému titulu vyhlásil, že nevidí dôvod na to, aby prestal jazdiť. „Je to krásny pocit, keď človek cíti záujem o jeho služby. Verím, že v blízkej budúcnosti otázku kontraktu doriešime,“ povedal Hamilton. „V tomto smere nemám konkrétne plány, ale rád by som tu ešte pár rokov zotrval,“ pokračoval.

„Nestresujem sa tým, že mám pred sebou už len posledný rok zmluvy. Rokovania vždy zaberú nejaký čas a to platí aj teraz,“ poznamenal Hamilton. Priznal tiež, že stajňu neplánuje opustiť napriek možnému odchodu šéfa Tota Wolffa. „Ak sa rozhodne odísť, bude to jeho rozhodnutie. Ja by som však bol rád, aby zostal,“ dodal víťaz 83 pretekov seriálu formuly 1.

Viac k témam: F1 Formula 1, Mercedes-AMG Petronas Motorsport
Zdroj: Webnoviny.sk – Hamilton o konci kariéry v F1 neuvažuje, chce predĺžiť zmluvu s Mercedesom © SITA Všetky práva vyhradené.