Gareth Bale po deviatich sezónach končí v Reale Madrid. Do Getafe nejde, pred MS v Katare však chce byť vo forme

Futbal Šport

11.6.2022 (Webnoviny.sk) – Waleský futbalový útočník Gareth Bale na konci tohoto mesiaca oficiálne ukončí svoje deväťročné pôsobenie v španielskom klube Real Madrid a stane sa voľným hráčom.

Tridsaťdvaročný päťnásobný víťaz Ligy majstrov sa nedávno spájal s prestupom do Getafe, no podľa jeho vlastných slov v mužstve z predmestia hlavného mesta Španielska hrať nebude.

S Realom získal 19 trofejí

„Nepôjdem do Getafe, to je isté,“ povedal kapitán reprezentácie Walesu. Baleove služby vraj ponúkli prezidentovi Getafe Ángelovi Torresovi hráčovi zástupcovia, ktorí to neskôr popreli.

Rodák z Cardiffu bol členom „bieleho baletu“ od leta 2013 s prestávkou v sezóne 2020/2021, keď hosťoval v anglickom tíme Tottenham Hotspur. Tam pôsobil aj v rokoch 2007 až 2013 pred odchodom do Madridu.

V Reale sa podieľal na zisku 19 trofejí, okrem piatich úspechov v Lige majstrov aj na troch tituloch v La Lige a štyroch na MS klubov.

V ostatných rokoch čelil kritike za to, že jeho prioritou je údajne národný tím a v klube dlhodobo nepredvádza požadované výkony.

Wales je na MS po desaťročiach

Wales postúpil na MS 2022 v Katare vďaka triumfu 1:0 nad Ukrajinou vo finále baráže a zahrá si na svetovom šampionáte prvýkrát od roku 1958.

Bale chce byť na turnaji vo forme, a preto si potrebuje nájsť nový tím: „Teraz mám dostatok času na dovolenku a na to, aby som rozhodol o svojej budúcnosti. Majstrovstvá sveta to určite ovplyvnia. Chcem pravidelne hrávať, aby som bol pred šampionátom v čo najlepšej forme. Keď opäť začnem hrávať, moje telo zosilnie a budem na tom lepšie. Je veľmi náročné nájsť správny rytmus a zostať zdravý, keď nejaký čas hrávate a potom ste mimo zostavy.“

Viac k témam: La Liga, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2022 v Katare
Zdroj: Webnoviny.sk – Gareth Bale po deviatich sezónach končí v Reale Madrid. Do Getafe nejde, pred MS v Katare však chce byť vo forme © SITA Všetky práva vyhradené.