Futbalisti Žiliny dostali ďalšiu facku od Jablonca, o postupe do skupiny v Európskej lige veľmi uvažovať nemôžu

Futbal Šport

20.8.2021 (Webnoviny.sk) – Po víkendovej ligovej prehre s Liptovským Mikulášom dostali futbalisti Žilinu ďalšiu „facku“ v podobe ďalšej – v prvom zápase play-off Európskej konferenčnej ligy českému Jabloncu podľahli na jeho pôde vysoko 1:5.

Zverencom trénera Pavla Staňa nevyšiel najmä prvý polčas, v ktorom inkasovali štyrikrát. V odvete tak „šošoni“ nemajú reálnu šancu na postup do skupinovej časti a púť pohárovou Európou v sezóne 2021/2022 sa pre nich pravdepodobne skončí vo štvrtok 26. augusta.

Prehrali s rozdielom triedy

„Rozhodli dôležité súboje v pokutovom území a v jeho blízkosti, ktoré sme si nedokázali ustrážiť. Domácim sa hneď podarilo skórovať a keď vonku prehrávame o dva, tri góly je ťažké na to zareagovať. Aj so skúsenejším mužstvom by to zamávalo. Po šoku v prvom polčase sme sa snažili dostať späť do zápasu, čo sa nám aj čiastočne podarilo gólom na 1:4. Verili sme, že doma bude odveta vyzerať úplne inak, o to viac nás mrzí gól na koncil duelu zo štandardky,“ komentoval na klubovom webe kouč Pavol Staňo nepríjemnú prehru.

Doplnil tiež: „Chalani boli nastavení dobre, úlohu zohrala asi dôležitosť zápasu a emócie, ktoré nám trochu zväzovali nohy. Neskôr sme však ukázali, že dokážeme byť priamočiarí, že vieme zakombinovať a boli momenty, kedy sme jasne ukázali, že futbal hrať vieme. Tento výsledok je pre nás krutý, škoda dvoch brejkových šancí na začiatku stretnutia, ktoré mali skončiť gólom. Možno by sa vyvíjalo inak, no je to len v rovine teórie. Jednoducho, prehrali sme rozdielom triedy a bolí to, no futbal prináša aj takéto okamihy. Musíme zdvihnúť hlavy, pracovať na sebe a vytiahnuť aj z negatív nejaké pozitívne veci. Neviem, či sme schopní zmazať toto štvorgólové manko, dôležité je veriť, aby sme dobre zareagovali a išli za víťazstvom. Teraz treba mať čistú hlavu, dobre si to zanalyzovať a urobiť všetko preto, aby sme doma vyhrali.“

Súper mal svoj deň

Veľmi spokojný bol po zápase domáci kouč Petr Rada. „Vstúpili sme do zápasu dobre, chceli sme súpera napádať a padli nám tam góly. Niektoré boli možno aj šťastné. Celé mužstvo hralo dobre. Veril som hráčom, preto som nerobil ani zmeny. Až na konci, keď už ubúdali sily. Chválim celý tím. O postupe nie je ešte rozhodnuté, je tam umelá tráva, stať sa môže všetko,“ poznamenal.

Legionár v žilinskom mužstve Vahan Bičachčjan len ťažko hľadal slová po prehre o štyri góly. „Súper mal svoj deň, bol maximálne efektívny a väčšina jeho šancí sa skončila gólom. Naopak, nám sa vôbec nedarilo, ťažko sa mi to hodnotí. Stále však máme k dispozícii 90 minút, musíme na to čím skôr zabudnúť a v ťažkej chvíli ukázať silu nášho tímu. Takto sme si to pred zápasom nepredstavovali, no my vieme byť doma silní a efektívni rovnako ako Jablonec dnes. Samozrejme, bude to ťažké, ale nič nie je nemožné. Určite sa o to aspoň pokúsime a budeme veriť, že to môžeme zvládnuť. Som si istý, že sa nevzdáme a zabojujeme až do úplného konca,“ povedal futbalista z Arménska.

Žilinu ešte pred odvetou proti Jabloncu čaká fortunaligový duel, keď v nedeľu 22.8. nastúpi doma proti Senici.

Viac k témam: Európska konferenčná liga, Európska liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Futbalisti Žiliny dostali ďalšiu facku od Jablonca, o postupe do skupiny v Európskej lige veľmi uvažovať nemôžu © SITA Všetky práva vyhradené.