Francouz je prvou hviezdou týždňa v NHL, vychytal svoj prvý shutout v zámorskej profilige

Hokej Šport

24.2.2020 (Webnoviny.sk) – Český brankár Pavel Francouz sa stal prvou hviezdou uplynulého týždňa v zámorskej NHL. Dvadsaťdeväťročný gólman v službách Colorada Avalanche má za sebou vydarených sedem dní. Tesne pred piatkovým zápasom s Anaheimom podpísal novú dvojročnú zmluvu a následne na ľade Ducks vychytal svoje prvé čisté konto v zámorskej profilige.

Šesť gólov v štyroch zápasoch

Okrem toho rodák z Plzne doviedol v minulom týždni Colorado aj k víťazstvám nad New Yorkom Islanders, Los Angeles a tiež sa podieľal na zisku bodu v dueli proti Tampe Bay.

V štyroch stretnutiach inkasoval iba šesť gólov a mohol sa pochváliť úspešnosťou zákrokov na hranici 94,1%. Celkovo mu v tejto štatistike patrí v nabitej brankárskej konkurencii NHL ôsme miesto.

Za druhú hviezdu týždňa v zámorí určili švédskeho útočníka Miku Zibanejada, ktorý v troch zápasoch nazbieral osem bodov (3+5). Aj vďaka nemu si New York Rangers pripísal na konto plný počet bodov v dueloch proti Chicagu, Caroline a San Jose.

Premiérový hetrik a štvorbodový zápas

Rodák zo Štokholmu v druhej sezóne za sebou pokoril 60-bodovú hranicu a momentálne je druhým najproduktívnejším hráčom mužstva za ruským útočníkom Artemijom Panarinom.

Tretie miesto obsadil útočník Calgary Flames Andrew Mangiapane. Dvadsaťtriročný Kanaďan zaznamenal v ostatných troch stretnutiach päť gólov, ku ktorým pridal jednu asistenciu.

Zaskvel sa najmä v zápase proti Anaheimu (6:4), v ktorom dosiahol svoj prvý štvorbodový zápas v NHL a tiež zaznamenal premiérový hetrik. Zaujímavosťou je, že „plamene“ tohto hráča draftovali pred piatimi rokmi až v šiestom kole a celkovo zo 166. pozície.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Francouz je prvou hviezdou týždňa v NHL, vychytal svoj prvý shutout v zámorskej profilige © SITA Všetky práva vyhradené.