Formula 1 sa na budúci rok po prvýkrát predstaví na Floride, jazdiť sa bude na okruhu v Miami

MOTOR šport Šport

26.9.2021 (Webnoviny.sk) – Formula 1 bude mať v roku 2022 minimálne jednu úplne novú zastávku. Majstrovský seriál najrýchlejších štyroch kolies sa prvýkrát zastaví v Miami na americkej Floride.

Organizátori už potvrdili, že Grand Prix Miami sa uskutoční v dňoch 6.- 8. mája 2022. Podujatie tradične obsahuje piatkové tréningy, sobotnú kvalifikáciu a nedeľňajšie preteky.

Výstavba pokračuje podľa plánu

„Výstavba autodrómu v Miami okolo štadióna Hard Rock v súčasnosti pokračuje podľa plánu. Tvrdo sme pracovali na vytvorení miesta, kde budú mať fanúšikovia jedinečné zážitky. Táto udalosť vyvolala obrovské nadšenie medzi ľuďmi a sme radi, že sme už mohli oznámiť termín našich pretekov,“ uviedol Tom Garfinkel, zástupca hlavného partnera pretekov.

„Nepochybujem o tom, že celý svet bude ohromený z toho, čo v máji budúceho roka uvidí v Miami. Máme všetky predpoklady na to, aby sme pripravili neopakovateľný zážitok pre všetkých účastníkov,“ dodal výkonný riaditeľ podujatia Richard Cregan na webe f1miamigp.com.

Kompletný budúcoročný kalendár pretekov MS F1 zatiaľ nie je známy, ale očakáva sa 23 zastávok po celom svete. Sezóna by sa mala začať 20. marca v Ázii na Grand Prix Bahrajnu.

Boj o titul sľubuje veľkú drámu

Z tohtoročného majstrovského seriálu efjednotky zatiaľ odjazdili 14 pretekov z celkového počtu 22 a boj o titul sľubuje veľkú drámu.

Na čele je Holanďan Max Verstappen zo stajne Red Bull s náskokom piatich bodov pred obhajcom a sedemnásobným šampiónom Britom Lewisom Hamiltonom (Mercedes).

Najbližšie sa už túto nedeľu uskutoční Veľká cena Ruska v Soči. V USA sa tento rok bude jazdiť 24. októbra v Austine.

Viac k témam: F1 Formula 1, Grand Prix Miami
Zdroj: Webnoviny.sk – Formula 1 sa na budúci rok po prvýkrát predstaví na Floride, jazdiť sa bude na okruhu v Miami © SITA Všetky práva vyhradené.