Fínsky brankár Pekka Rinne opúšťa po 15 rokoch zámorskú NHL, nad jeho ďalšou kariérou visí otáznik

Hokej Šport

13.7.2021 (Webnoviny.sk) – Po pätnástich sezónach vo farbách tímu Nashville Predators končí púť zámorskou NHL fínsky brankár Pekka Rinne. Tridsaťosemročný gólman v kanadsko-americkej profilige odchytal 683 duelov v základnej časti a ďalších 89 štartov pridal v play-off.

„Počas viac ako pätnástich rokov som bol na neuveriteľnej ceste s tímom Nashville Predators, ktorá mi zmenila život a priviedla na viac miest, ako som si predtým dokázal predstaviť. Dostal som toho toľko, že splatiť to bolo nemožné. Rozhodnutie sa nerodilo ľahko, ale viem, že som urobil správny verdikt v správnom čase,“ uviedol Rinne prostredníctvom tlačovej správy.

Najlepší brankár NHL v ročníku 2017/2018 (Vezinova trofej) dosiahol v profilige 369 víťazstiev, čo ho radí v historických rebríčkoch na 19. pozíciu po boku Toma Barrassa. Celkovo v 60 zápasoch neinkasoval ani gól. V NHL iný fínsky brankár neodchytal viac stretnutí, nedosiahol viac víťazstiev a ani shutoutov. Rinne v zámorí získal aj Trofej Kinga Clancyho udeľovanú hráčovi, v ktorého osobe sa najlepšie spájajú hráčske a ľudské kvality.

S fínskou reprezentáciou získal striebro na MS 2014, o dva roky neskôr definitívne uzavrel pôsobenie v národnom tíme. Aktuálne nie je známe, či Pekka Rinne definitívne konči s hráčskou kariérou, alebo bude pokračovať v Európe, napríklad v rodnom Fínsku, kde medzi seniorov prenikol v klube Kärpät Oulu.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Fínsky brankár Pekka Rinne opúšťa po 15 rokoch zámorskú NHL, nad jeho ďalšou kariérou visí otáznik © SITA Všetky práva vyhradené.