Federer si tento rok už nezahrá, musel podstúpiť ďalšiu operáciu kolena

Šport Tenis

10.6.2020 (Webnoviny.sk) – Skúsený švajčiarsky tenista Roger Federer sa ani po prípadnom reštarte aktuálnej sezóny po pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu nevráti v roku 2020 na súťažné kurty.

Opäť totiž absolvoval operáciu pravého kolena. Dvadsaťnásobný grandslamový šampión pritom iba vo februári podstúpil artroskopiu kolena a v ostatných mesiacoch sa zotavoval.

Prostredníctvom twitteru však prezradil, že mal opäť problémy, opäť šiel pod skalpel a o body do rebríčka ATP bude bojovať až v roku 2021. Tridsaťosemročný Federer, aktuálne svetový hráč číslo 3, pôvodne plánoval vynechať štyri mesiace.

„Pred pár týždňami počas rehabilitácie sa mi obnovili problémy. Mal som rýchly artroskopický zákrok v mojom pravom kolene. Teraz plánujem venovať dostatočný čas tomu, aby som sa pripravil na 100 percent. Teším sa, ako na okruhu stretnem každého v úvode sezóny 2021,“ napísal Švajčiar.

Počas spomenutej rehabilitácie po prvej operácii Federer nevynechal veľa podujatí. Od prvej polovice marca sú totiž všetky turnaje prerušené a hrať sa nebude minimálne do konca júla. Švajčiar, ktorý v auguste oslávi 39. narodeniny, v minulosti vynechal podstatnú časť roka 2016 a po návrate v sezóne 2017 vo veľkom štýle vyhral Australian Open v Melbourne aj londýnsky Wimbledon.

Viac k témam: Koronavírus, rehabilitácia, zdravotné problémy
Zdroj: Webnoviny.sk – Federer si tento rok už nezahrá, musel podstúpiť ďalšiu operáciu kolena © SITA Všetky práva vyhradené.