Federer je odhodlaný zavesiť kariéru tenistu na klinec a prezradil, kedy ukončí kariéru

Šport Tenis

15.9.2022 (Webnoviny.sk) – Švajčiarsky tenista Roger Federer má pred sebou posledné dni úspešnej hráčskej kariéry. Vo štvrtok popoludní na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter informoval, že blížiaci sa Laver Cup, ktorý sa bude konať od 23. do 25. septembra v londýnskej O2 Arene, bude jeho posledným turnajom v kariére.

Dvadsaťnásobný grandslamový šampión Federer dlhodobo pauzuje od leta minulého roka pre problémy s kolenom. Odvtedy vynechal olympijský turnaj v Tokiu i všetky nasledujúce grandslamové turnaje.

„Ako viete, v ostatných troch rokoch ma sprevádzali problémy. Utrpel som zranenia a podstúpil operácie. Tvrdo som pracoval na tom, aby som mohol vrátiť v najlepšej forme. Poznám však kapacitu a limity môjho tela. Mám 41 rokov a počas 24 rokov v tenise som odohral viac než 1500 zápasov. Tenis bol ku mne štedrejší, než som kedysi sníval. Zistil som však, že nadišla chvíľa na koniec. Laver Cup počas nasledujúceho týždňa v Londýne bude moje posledné ATP podujatie. Samozrejme, tenis budem hrať aj v budúcnosti, no už nie na grandslamových turnajoch alebo na Tour,“ napísal Federer v otvorenom liste.

Viac k témam: Laver Cup, Ukončenie kariéry
Zdroj: Webnoviny.sk – Federer je odhodlaný zavesiť kariéru tenistu na klinec a prezradil, kedy ukončí kariéru © SITA Všetky práva vyhradené.