Fantastický Volko vedie hodnotenie prestížneho WAIT, v Liévine ho preveria najmä Američania

Ostatné športy Šport

18.2.2020 (Webnoviny.sk) – Slovenský atlét Ján Volko sa v stredu večer predstaví na šiestom a zároveň predposlednom tohtosezónnom mítingu prestížneho seriálu World Athletics Indoor Tour (WAIT).

V Stade Couvert aréne, ktorá sa nachádza vo francúzskom meste Liévin, si bude chcieť udržať prvé miesto v priebežnom hodnotení bežcov na 60 metrov, keď vo svojich doterajších vystúpeniach získal 20 bodov. Vo Francúzsku mu však budú robiť spoločnosť kvalitní súperi, najmä z USA.

Volko sa v rámci pretekov spomenutého seriálu predstavil na mítingoch v Düsseldorfe, Toruni a Glasgowe. Najlepší výsledok dosiahol v Poľsku, kde triumfoval časom 6,58 sekundy a získal desať bodov.

Zvyšných desať si rozdelil vďaka dvom tretím miestam vo zvyšných podujatiach, hoci v Düsseldorfe dosiahol ešte o stotinku lepší čas než pri triumfe v Toruni. Atlétom sa do konečného hodnotenia súboja o 20-tisíc amerických dolárov počítajú tri najvyššie bodové zisky.

V Liévine sú rozbehy mužov na 60 metrov na programe o 19.57 h, finále o 21.25 h. Hlavnými súpermi 23-ročného slovenského šprintéra budú Američania Ronnie Baker a Demek Kemp.

Obaja majú na konte zatiaľ síce iba desať bodov, no dosiahli ich vďaka víťazstvu na jedinom podujatí, na ktorom sa zúčastnili. Baker naposledy vyhral pred troma dňami v Glasgowe za 6,50 sekundy, rovnaký čas dosiahol jeho krajan Kemp v úvodnom podujatí seriálu v americkom Bostone.

Fotogaléria: Ján Volko

Viac k témam: World Athletics Indoor Tour (WAIT)
Zdroj: Webnoviny.sk – Fantastický Volko vedie hodnotenie prestížneho WAIT, v Liévine ho preveria najmä Američania © SITA Všetky práva vyhradené.