Fantastická Farkašová získala na paralympiáde v Pekingu tretie zlato pre Slovensko

Ostatné športy Šport

7.3.2022 (Webnoviny.sk) – Tretí deň súťaží na zimných paralympijských hrách v čínskom Pekingu prinieslo tretie zlato pre slovenskú výpravu. Postarala sa oň Henrieta Farkašová, ktorá sa stala víťazkou superkombinácie zrakovo znevýchodnených žien.

Na ZPH 2022 získala najcennejší kov už aj v zjazde, po pondelku je už jedenásťnásobnou paralympijskou šampiónkou.

Druhá v pondelok skončila domáca Ču Ta-čching a tretiu priečku obsadila Britka Menna Fitzpatricková.

Rexová nedokončila slalom

Farkašová bola po predpoludňajšom super-G druhá za Číňankou, strácala na ňu takmer dve sekundy. Slalomové kolo však mala slovenská športovkyňa výrazne lepšie a v súčte dvoch jázd zvíťazila o 86 stotín sekundy.

Po superobrovskom slalome bola tretia druhá Slovenka Alexandra Rexová, víťazka nedeľňajšieho super-G, no v slalome spravila v strednej časti trate chybičku a vypadla.

Zaujímavosťou je, že v super-G štartovala Farkašová s navádzačom Michalom Červeňom, v slalome ho nahradil Martin Motyka.

Krako na štvrtom mieste

Medzi zrakovo znevýhodnenými mužmi sa nedarilo Slovákom. Marek Kubačka vypadol už v super-G, Miroslav Haraus v slalomovom kole a Jakub Krako obsadil v súčte dvoch jázd nepopulárnu 4. pozíciu.

Medzi stojacimi ženami úspešne absolvovali obe kombinačné kolá Petra Smaržová aj Vanesa Gašková, ktoré v konečnom účtovaní obsadili 7. resp. 8. miesto. Martin France medzi stojacimi mužmi skončila na konečnej 18. priečke.

V pondelok budú v hre aj reprezentanti SR v curlingu na vozíku, ktorí o 19.35 h (12.35 h SEČ) vyzvú Britov. Slováci na turnaji zatiaľ odohrali tri stretnutia a majú bilanciu jedno víťazstvo a dve prehry.

Viac k témam: ZPH Zimné paralympijské hry 2022 Peking
Zdroj: Webnoviny.sk – Fantastická Farkašová získala na paralympiáde v Pekingu tretie zlato pre Slovensko © SITA Všetky práva vyhradené.