Erik Černák zvíťazil v obnovenej ankete o športovca mesiaca, triumf bol jednoznačný

Šport

25.10.2020 (Webnoviny.sk) – V obnovenom hlasovaní o najlepšieho športovca mesiaca na Slovensku v septembri 2020 zvíťazil hokejista Erik Černák. O triumfe obrancu tímu NHL Tampa Bay Lightning rozhodla takmer dvadsiatka hlasujúcich a až na jednu výnimku sa jednoznačne priklonili na stranu čerstvého víťaza Stanleyho pohára.

Zmena v hlasovaní

Informuje o tom portál olympic.sk. Dvadsaťtriročný obranca získal prestížny Stanley Cup už vo svojej druhej sezóne v NHL a celkovo ako desiaty hokejista narodený na Slovensku. Tampa Bay zdolala vo finálovej sérii Dallas 4:2 na zápasy.

Vďaka Slovenskému olympijskému a športovému výboru (SOŠV) sa od októbra 2020 opätovne spustilo hlasovanie v ankete Športovec mesiaca. V ankete po novom hlasujú členovia mediálnej a edičnej komisie SOŠV, ako aj zástupcovia športových redakcií celoslovenských médií a poprední predstavitelia SOŠV. Každý mohol hlasovať iba za jedno meno z nominovaných úspešných športovcov, či kolektívov za mesiac september 2020.

Anketu ukončil koronavírus

Predchádzajúca anketa Športovec mesiaca trvala od roku 2015. Svoje pôsobenie ukončila v marci tohto roku na začiatku prvej vlny koronavírusu, keď došlo k celoplošnému zastaveniu športu na Slovensku aj vo svete.

Anketu pripravovali organizátori tradičnej slávnosti Športovec roka a jej výsledky vyhlasovali na obrazovke RTVS. Medzi jej víťazmi sa najčastejšie objavovali lyžiarka Petra Vlhová a cyklista Peter Sagan.

Viac k témam: najlepší športovec, NHL, Stanleyho pohár
Zdroj: Webnoviny.sk – Erik Černák zvíťazil v obnovenej ankete o športovca mesiaca, triumf bol jednoznačný © SITA Všetky práva vyhradené.