Dvaja slovenskí reprezentanti v akcii, Halák vychytal víťazstvo a Chára si vylepšil štatistiky (video)

Hokej Šport

22.2.2020 (Webnoviny.sk) – V piatkovom programe zápasov zámorskej NHL sa v akcii predstavili dvaja slovenskí reprezentanti. V bránke Bostonu dostal opäť šancu Jaroslav Halák a hoci v stretnutí na ľade Calgary trikrát inkasoval v úvodných 203 sekundách, napokon aj vďaka jeho osemnástim úspešným zákrokom Bruins zvíťazili tesne 4:3. Pre rodáka z Bratislavy to bolo 16. víťazstvo v aktuálnom ročníku. Jeho krajan a spoluhráč Zdeno Chára odohral 20:38 min a individuálne štatistiky si vylepšil o jeden plusový bod.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Slovenský hokejista Zdeno Chára

Boston vyhral jedenásty z predošlých dvanástich zápasov a upevnil si pozíciu lídra Východnej konferencie. Jeho triumf už tradične režírovala prvá útočná formácia, hoci najlepší strelec NHL David Pastrňák tentoraz neskóroval. Pripísal si však dve asistencie pri góloch Patrica Bergerona v úvodnej tretine.

Rozhodujúci presný zásah zaznamenal Brad Marchand, ktorý v 21. min šikovne tečoval strelu obrancu Brandona Carla. Calgary už po 203 sekundách zápasu viedlo 3:1, vo svojej klubovej histórii nikdy nestrelilo tri góly skôr, ale napokon vyšlo bodovo naprázdno.

Sekera nefiguroval v nominácii

Lídrom Západnej konferencie sú naďalej hráči St. Louis Blues. Obhajcovia Stanleyho pohára v piatok zdolali Dallas na jeho ľade 5:1, pričom slovenský obranca Andrej Sekera nefiguroval v zápasovej nominácii domáceho tímu. Tri kanadské body zaznamenal obranca Colton Parayko a v 43. min zvyšoval náskok hostí už na 5:0.

Brankár Jake Allen bol blízko k tomu, aby nadviazal na dve čisté kontá svojho kolegu Jordana Binningtona, ale necelé štyri minúty pred koncom ho nenápadnou strelou od modrej čiary prekonal kanadský bek Jamie Oleksiak.

McDavid nenastúpil

Do piatkového zápasu Edmontonu nenastúpil hviezdny Connor McDavid a jeho mužstvo podľahlo Minnesote 3:5. Hrdinom stretnutia bol 30-ročný kanadský útočník Jared Spurgeon, ktorý dosiahol svoj prvý hetrik v zámorskej profilige.

Okrem neho sa trikrát strelecky presadil aj jeho krajan Jordan Eberle. Ten doviedol New York Islanders k výhre 4:1 nad Detroitom, vďaka čomu „ostrovania“ ukončili sériu štyroch prehier.

NHL 2019/2020

piatok:

Calgary – Boston 3:4 (3:3, 0:1, 0:0)
Jaroslav Halák zneškodnil 18 z 21 striel, 85,7% úspešnosť zákrokov, Zdeno Chára (obaja Boston) odohral 20:38 min, 1 plusový bod, 1 strela na bránku, 2 zblokované strely

Dallas – St. Louis 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
Andrej Sekera (Dallas) v zápase nenastúpil

Carolina – New York Rangers 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)

New York Islanders – Detroit 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Chicago – Nashville 2:1 po predĺžení (0:0, 0:1, 1:0 – 1:0)

Edmonton – Minnesota 3:5 (2:1, 1:2, 0:2)

Anaheim – Colorado 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Zdroj: Webnoviny.sk – Dvaja slovenskí reprezentanti v akcii, Halák vychytal víťazstvo a Chára si vylepšil štatistiky (video) © SITA Všetky práva vyhradené.