Dunajskostredčania sa postavia proti severoírskemu Cliftonvillu, Ružomberku žreb prisúdil litovský Kauno Žalgiris

Futbal Šport

14.6.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenskí zástupcovia v 1. kvalifikačnom kole Európskej konferenčnej ligy 2022/2023 začnú púť pohárovou Európou doma.

Utorkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) prisúdil hráčom FC DAC 1904 Dunajská Streda súpera zo Severného Írska, bude ním Cliftonville F&AC.

Žreb 2. kvalifikačného kola

V rovnakej fáze do hry vstúpi aj MFK Ružomberok a hrať bude proti FK Kauno Žalgiris z litovského Kaunasu. Obaja slovenskí zástupcovia absolvujú prvé zápasy doma 7. júla, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr.

Mená súperov v prípade postupu sa jednotliví účastníci EKL dozvedia v stredu, keď prebehne žreb 2. kvalifikačného kola už aj s FC Spartak Trnava.

Ruža“ bola nenasadená

Pred žrebom figurovali Dunajskostredčania medzi nasadenými mužstvami. Tím zo Žitného ostrova okrem súpera zo Severného Írska mohol dostať aj islandský Víkingur, klub SP Tre Fiori zo San Marína, írsky Sligo Rovers FC alebo UE Santa Coloma z Andorry.

„Ruža“ bola nenasadená a žreb jej mohol prisúdiť aj fínsky tím KuPS z Kuopia, albánsky klub KF Laci, slovinský NŠ Mura z Murskej Soboty alebo lotyšský FK Liepaja/Mogo.

Viac k témam: Európska konferenčná liga, Futbalové zápasy, Žreb
Zdroj: Webnoviny.sk – Dunajskostredčania sa postavia proti severoírskemu Cliftonvillu, Ružomberku žreb prisúdil litovský Kauno Žalgiris © SITA Všetky práva vyhradené.