Dúbravka a Duda vítajú odloženie ME vo futbale aj marcovej baráže, považujú to za rozumnú voľbu

Futbal Šport

19.3.2020 (Webnoviny.sk) – Slovenskí legionári v anglickej Premier League, brankár Martin Dúbravka a stredopoliar Ondrej Duda, vnímajú posunutie najbližších udalostí v reprezentačnom kalendári v podaní Európskej futbalovej únie (UEFA) za správne.

„Rozhodnutie preložiť ME 2020 na rok 2021 a baráž na jún je tým najlepším možným krokom,“ uviedol vo videu na facebooku Slovenského futbalového zväzu (SFZ) gólman Dúbravka.

Viac o téme: Koronavírus

Najdôležitejšie je zdravie

„Futbal momentálne nie je tá najdôležitejšia vec. Tou je zdravie, ktoré máme len jedno. A preto ma teší, že si Slovensko dobre uvedomuje aktuálny stav a že Slováci sa v porovnaní s inými krajinami správajú zodpovedne. Želám vám veľa zdravia a pevne verím, že to spolu zvládneme,“ dodal hráč Newcastlu United.

Duda schvaľuje odloženie ME

Podobne uvažuje aj záložník Duda z Norwichu City. Dúfa, že situácia ohľadne šírenia koronavírusu v Európe sa podarí dostať pod kontrolu a baráž o postup na kontinentálny šampionát sa bude môcť konať v júni.

„Myslím si, že to veľmi rozumná voľba, keďže momentálna situácia nám veľmi nedovoľuje tento zápas odohrať. Verím, že v júnovom termíne sa uskutoční a opäť bude všetko tak, ako má byť,“ povedal 25-ročný rodák zo Sniny.

Duda rovnako schvaľuje aj odloženie ME. Zároveň podotkol, že sa má dobre, rovnako tak jeho najbližší.

„Podujatie sa malo konať po celej Európy a navštívilo by ho veľa ľudí. Nechceli riskovať zdravie nás, športovcov, ani ďalších ľudí naokolo,“ doplnil kmeňový hráč Herthy Berlín.

Slovákom odkázal, aby boli zodpovední, starali sa o seba a hlavne boli ohľaduplní voči iným. „Držte sa a dúfam, že sa čoskoro vidíme,“ zakončil účastník ME 2016 vo Francúzsku.

Viac k témam: COVID-19, epidémia, Európska liga UEFA, Koronavírus, Premier League, SFZ Slovenský futbalový zväz
Zdroj: Webnoviny.sk – Dúbravka a Duda vítajú odloženie ME vo futbale aj marcovej baráže, považujú to za rozumnú voľbu © SITA Všetky práva vyhradené.