Druhé El Clásico sa presunie do Rijádu. Podľa Piquého by triumf mohol byť pre FC Barcelonu bodom zlomu

Futbal Šport

11.1.2022 (Webnoviny.sk) – Saudskoarabský Rijád bude v stredu 12. januára dejiskom druhého tohtosezónneho prestížneho duelu El Clásico medzi Realom Madrid a FC Barcelona. Pôjde o semifinále národného Superpohára, ktorého víťaz v nedeľu 16.1. vyzve vo finále o zisk trofeje úspešnejšieho zo štvrtkového duelu medzi Atléticom Madrid a Bilbaom.

Prvé tohtosezónne El Clásico v La Lige sa v druhej polovici októbra skončilo domácou prehrou Kataláncov 1:2. Vtedy sa tím FC Barcelona stále vyrovnával s letným odchodom Lionela Messiho a pri kormidle bol Holanďan Ronald Koeman. Teraz už „Blaugranas“ vedie Xavi Hernández, pre ktorého to bude prvý takýto dôležitý zápas na lavičke Barcelony.

Trofej by bola bodom zlomu

„Ide o úplne iný duel. Stále síce kráčame ťažkým obdobím, no myslím si, že sa zlepšujeme a verím, že z toho aj budeme ťažiť,“ myslí si skúsený stopér barcelonskej obrany Gerard Piqué, podľa ktorého prípadný zisk trofeje by mohol byť pre jeho klub akýmsi bodom zlomu.

„V situácii, v akej sa nachádzame, je pre nás každé víťazstvo a prípadne zisk nejakej trofeje veľkým povzbudením. Úspech v Superpohári by nám dodal sebavedomie a bol by dôležitý pre náš progres,“ doplnil.

Real Madrid je na čele tabuľky La Ligy

Real sa na miniturnaj do Rijádu kvalifikoval ako španielsky vicemajster, Barcelona ako víťaz Kráľovského pohára. Real je aktuálne líder tabuľky La Ligy, Barcelona patrí až šiesta priečka hodnotenia.

Kouč Xavi Hernández má v Rijáde k dispozícii viacero hráčov, ktorí v októbri proti Realu hrať nemohli. Sú nimi napríklad mladý stredopoliar Pedri González, skúsený krajný obranca Dani Alvés či nová tvár v kádri FC Barcelona útočník Ferran Torres.

Hráčom sa presun nepáči

Aj vlani sa mal španielsky Superpohár uskutočniť v Saudskej Arábii, no pandémia koronavírusu spôsobila, že sa zápasy hrali na španielskej pôde. Španielska futbalová federácia (RFEF) za to, že súboje o túto trofej presunula na Arabský poloostrov, ročne zinkasuje približne 120 miliónov eur. Presun miniturnaja o Superpohár sa hráčom nepozdáva.

„Nedáva žiadny zmysel hrať v Saudskej Arábii. V tomto smere nebolo myslené na našich fanúšikov doma,“ myslí si stredopoliar Raúl García z Bilbaa.

Viac k témam: El Clásico, La Liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Druhé El Clásico sa presunie do Rijádu. Podľa Piquého by triumf mohol byť pre FC Barcelonu bodom zlomu © SITA Všetky práva vyhradené.