Djokovič sa z koronavírusu vyliečil rekordne rýchlo, negatívne testy mala aj jeho manželka

Šport Tenis

2.7.2020 (Webnoviny.sk) – Líder svetového rebríčka tenistov Srb Novak Djokovič aj jeho manželka Jelena mali aktuálne negatívne testy na koronavírus. Obaja strávili viac ako týždeň v domácej izolácii po tom, ako im v Srbsku diagnostikovali koronavírus, správu o tom zverejnili 23. júna.

Nakazili sa aj iní tenisti

Víťaz sedemnástich grandslamových titulov vo dvojhre sa vtedy nechal testovať po návrate do Belehradu z exhibície v chorvátskom Zadare.

Po tejto akcii ochorenie COVID-19 potvrdili aj u Bulhara Grigora Dimitrova, Chorváta Bornu Čoriča, Srba Viktora Troického či kondičných trénerov Djokoviča a Dimitrova. Neskôr sa nakazil aj Djokovičov tréner Goran Ivaniševič.

Viac o téme: Koronavírus

„Novak Djokovič a jeho manželka Jelena sú negatívni na COVID-19. Ukázali to výsledky PCR testov oboch v Belehrade,“ informoval mediálny tím svetovej jednotky s dôvetkom, že počas ostatných desiatich dní ani jeden z manželskej dvojice nemal príznaky ochorenia.

Veľká kritika za Adria Tour

Novak Djokovič v závere júna zožal veľkú vlnu kritiky za to, že bol spoluorganizátorom exhibičného aj charitatívneho seriálu Adria Tour, na ktorom sa rozšíril koronavírus medzi tenistami.

V hľadiskách v Belehrade aj Zadare boli tisíce fanúšikov, ktorí nedodržiavali rozostupy a nechránili si tváre maskami.

Srbský tenista však našiel aj mnoho podporovateľov. Tí argumentovali faktami, že nešlo o svojvôľu Djokoviča, ale tieto akcie povolili vlády Srbska či Chorvátska a všetko sa dialo v súlade s uvoľnením hygienických a bezpečnostných opatrení.

Viac k témam: Adria Tour, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Djokovič sa z koronavírusu vyliečil rekordne rýchlo, negatívne testy mala aj jeho manželka © SITA Všetky práva vyhradené.