Djokovič sa možno nakoniec bude musieť zaočkovať proti koronavírusu, myslí si Nadal

Šport Tenis

8.5.2020 (Webnoviny.sk) – Španielsky tenista Rafael Nadal si myslí, že aktuálne svetová jednotka Srb Novak Djokovič sa bude musieť nechať zaočkovať proti koronavírusu, ak bude chcieť naďalej pôsobiť v elitnom tenise.

Podmienkou však je, aby taká vakcína bola dostupná a príslušné tenisové orgány potom rozhodnú o povinnosti takej vakcinácie.

Nútiť nikoho nemôžu

Nadal v rozhovore pre španielske periodikum La Voz de Galicia povedal, že takými pokynmi sa budú musieť riadiť všetci tenisti bez výnimky, teda vrátane Djokoviča.

Španiel poznamenal, že nikoho nebude možné nútiť, aby sa nechal očkovať. So sebou to však ponesie isté následky, ako napríklad nemožnosť návratu do vrcholového tenisového diania.

Očkovanie by malo byť jedným z opatrení na zabezpečenie ochrany všetkých po skončení koronakrízy.

Otvorený zmene názoru

Djokovič sa nedávno vyjadril, že je proti vakcinácii aj v prípade, ak tá bude podmienečná pri cestovaní po svete. Neskôr však pripustil, že je otvorený úvahám o zmene názoru.

„Djokovič možno bude musieť strpieť očkovanie, ak bude chcieť hrať tenis na najvyššej úrovni,“ povedal Nadal.

„Ak Asociácia tenisových profesionálom ATP či Medzinárodná tenisová federácia ITF rozhodnú, že na návrat k profitenisu je potrebné očkovanie, všetci ho budeme musieť strpieť,“ dodal Španiel.

Viac k témam: ATP World Tour, Koronavírus, očkovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Djokovič sa možno nakoniec bude musieť zaočkovať proti koronavírusu, myslí si Nadal © SITA Všetky práva vyhradené.