Djkovičov krok sa nestretol s porozumením tenistov, Nadal aj Feder vyslovili podporu ATP

Šport Tenis

30.8.2020 (Webnoviny.sk) – Roger Federer, Rafael Nadal a ďalší členovia hráčskej rady Asociácie tenisových profesionálov sa vyslovili proti kroku Novaka Djokoviča a Vaska Pospisila založiť novú organizáciu Professional Tennis Players Association (PTPA), ktorá má ambíciu poskytnúť tenistom väčšiu samosprávu a reálne riešiť ich problémy.

Proti nápadu Djokoviča, ktorý odstúpil z pozície predsedu hráčskej rady Asociácie tenisových profesionálov, sa ohradili aj ATP Tour, WTA Tour, organizátori grandslamových turnajov a ďalšie riadiace orgány „bieleho športu“, ktorí v spoločnom stanovisku uviedli: „Momentálne je čas na ešte väčšiu spoluprácu, nie na rozdeľovanie sa.“

Djokovičova organizácia nie je bojkotom

Novú organizáciu PTPA by okrem spolupredsedov Djokoviča a Pospisila mali riadiť až deviati správcovia, pričom všetci by mali byť aktívni hráči.

„Nič nebojkotujeme ani neorganizujeme paralelné podujatia. Samozrejme, rád by som mal po svojom boku Rogera, Rafu a ďalších, ale rozumiem, niektorí z nich majú odlišné názory a nemyslia si, že na také niečo nadišiel vhodný čas,“ poznamenal 33-ročný Srb po sobotňajšom víťazstve na turnaji Western & Southern Open, ktorý sa tento rok pre pandémiu koronavírusu presunul zo Cincinnati do dejiska US Open New Yorku.

Čas na jednotu, nie rozchod

Brit Andy Murray vyhlásil, že chce dať viac času na prácu a realizáciu cieľov súčasnému vedeniu ATP na čele s Andreom Gaudenzim. Federer a Nadal taktiež stoja na strane hráčskej rady ATP.

„Svet žije v zložitých a komplikovaných časoch. Osobne si myslím, že by sme mali zachovať pokoj a všetko išli rovnakým smerom. Je čas na jednotu, nie na rozchod,“ uviedol na twitteri Nadal.

Na rovnakej mikroblogovacej sieti naňho nadviazal Federer, keď dodal: „V neistých a náročných časoch považujem za nevyhnutné, aby sme sa všetci zjednotili a vydláždili nášmu športu najlepšiu cestu vpred.“

Viac k témam: ATP World Tour, COVID-19, Koronavírus, PTPA-Professional Tennis Players Association, US Open, WTA Tour
Zdroj: Webnoviny.sk – Djkovičov krok sa nestretol s porozumením tenistov, Nadal aj Feder vyslovili podporu ATP © SITA Všetky práva vyhradené.