Disciplinárka rozhodla o treste pre Spartak a Slovan, naparila im pokuty a na zápasoch budú môcť fandiť len deti do 15 rokov

Futbal Šport

29.10.2021 (Webnoviny.sk) – Futbalové kluby FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava sa nejaký čas budú musieť zaobísť bez podpory svojich fanúšikov.

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu podľa očakávania vymerala tresty za nechutné udalosti, ktoré sa udiali počas zápasu 11. kola Fortuna ligy na Štadióne Antona Malatinského v Trnave. Rozhodca Filip Glova ho predčasne ukončil po provokáciách a bitkách fanúšikov priamo na hracej ploche.

Vstup iba pre deti

„DK SFZ udeľuje Spartaku Trnava disciplinárnu sankciu, finančnú pokutu 35-tisíc eur a prikazuje odohrať najbližšie tri domáce stretnutia Fortuna ligy bez divákov. Vstup bude umožnený iba deťom do 15 rokov. Slovanu Bratislava udeľuje DK disciplinárnu sankciu, finančnú pokutu 20 tisíc eur a zakazuje vycestovať ich fanúšikom na štyri najbližšie stretnutia Fortuna ligy na ihriská súperov,“ píše sa v tlačovej správe na oficiálnom webe Slovenského futbalového zväzu.

Rovnaký zdroj potvrdil, že oba kluby majú do konca súťažného ročníka zakázané vycestovať na vzájomné zápasy.

Zlyhala domáca organizátorská služba

Ešte predtým prezídium riadiaceho orgánu súťaže – Únie ligových klubov rozhodlo o kontumácii zápasu v prospech Slovana Bratislava 3:0, keďže v Trnave prioritne zlyhala domáca organizátorská služba.

Hromadnú bitku fanúšikov oboch táborov, ktorá sa odohrala priamo na trávniku, história slovenskej najvyššej súťaže nepamätá. Bitke predchádzali vzájomné provokácie a hádzanie delobuchov v hľadisku trnavskej City Areny.

Viac k témam: Fortuna liga, Futbaloví fanúšikovia, Trest
Zdroj: Webnoviny.sk – Disciplinárka rozhodla o treste pre Spartak a Slovan, naparila im pokuty a na zápasoch budú môcť fandiť len deti do 15 rokov © SITA Všetky práva vyhradené.