Christián Jaroš späť do prvého tímu Ottawy, nastúpi proti Tatarovmu Montrealu

Hokej Šport

22.2.2020 (Webnoviny.sk) – Klub zámorskej hokejovej NHL Ottawa Senators po viac ako mesiaci opäť povolal slovenského obrancu Christiána Jaroša do prvého tímu. Košický rodák odohral väčšinu aktuálneho ročníka v AHL za Belleville Senators, kde v 32 zápasoch nazbieral 15 bodov (2+13). Za Ottawu nastúpil v prebiehajúcej edícii profiligy šesťkrát s bilanciou 0+2. Informáciu priniesol oficiálny twitterový účet kanadského klubu.

Dvadsaťtriročný bek bol v minulej sezóne stabilnou súčasťou zostavy „senátorov“, keď si pripísal dovedna 61 štartov. V ročníku 2019/20 však dostáva priestor v prvom tíme iba sporadicky. Jaroša si Ottawa vybrala z celkového 139. miesta v drafte NHL 2015.

V tom istom roku získal aj bronzovú medailu na juniorskom svetovom šampionáte. Doposiaľ odohral v NHL 69 zápasov so ziskom 12 bodov. Strelecký účet si otvoril v novembri 2018, keď skóroval do siete Minnesoty Wild.

Ottawa má už len teoretickú šancu dostať sa do play-off. Vo Východnej konferencii NHL figuruje až na predposlednej 15. pozícii s 19-bodovým mankom na ôsmu Carolinu Hurricanes.

Senators odohrajú najbližší duel v noci zo soboty na nedeľu, keď nastúpia proti Montrealu Canadiens. V tomto stretnutí by sa mohli objaviť na ľade až dvaja slovenskí reprezentanti.

Viac k témam: NHL National Hockey League
Zdroj: Webnoviny.sk – Christián Jaroš späť do prvého tímu Ottawy, nastúpi proti Tatarovmu Montrealu © SITA Všetky práva vyhradené.