Chris Froome sa podrobil operácii, z tela mu vybrali „železo“ a vo februári už chce pretekať

Cyklistika Šport

9.11.2019 (Webnoviny.sk) – Britský cyklista Chris Froome sa v piatok podrobil operácii vo francúzskom meste Saint-Étienne. Počas nej mu lekári odstránili kovovú doštičku z jeho boku a tiež skrutky z pravého lakťa. Štvornásobný víťaz najprestížnejších cyklistických pretekov Tour de France svojich fanúšikov na sociálnej sieti twitter pozdravil fotografiou so zdvihnutým palcom a krátkym popisom: „Trochu menej železa v mojom boku a lakti. Cítim sa omámený, ale všetko vyšlo perfektne“.

Piatková operácia bola následkom pádu rodáka z kenského Nairobi počas tréningu na júnových pretekoch Critérium du Dauphiné. Froome mal zlomených hneď niekoľko dôležitých častí svojho tela – stehennú kosť, bedro, hrudnú kosť aj niekoľko stavcov v chrbtici.

Hviezda tímu Ineos sa koncom októbra vyjadrila, že spomenutá kovová doštička ho limitovala pri chôdzi a aj preto ju bolo potrebné po čase opäť odstrániť. Britovi však v tele do konca života zostane kovová tyč, v dolnej časti stehennej kosti.

Držiteľ 46 profesionálnych víťazstiev sa zotavuje veľmi rýchlo a už sa vyjadril ohľadom svojich plánov pre ďalšiu sezónu. Jeho cieľom je predstaviť sa na Tour de France, získať piaty žltý dres a v júli zabojovať o olympijskú medailu v japonskom Tokiu.

„Po operácii potrebujem niekoľko týždňov na zotavenie, ale dúfam, že v decembri budem môcť normálne trénovať a najneskôr vo februári pretekať,“ cituje Frooma špecializovaný portál cyclingnews.com.

Viac k témam: Ineos, operácia, pád z bicykla
Zdroj: Webnoviny.sk – Chris Froome sa podrobil operácii, z tela mu vybrali „železo“ a vo februári už chce pretekať © SITA Všetky práva vyhradené.