Chorváti sa túžia stať nesmrteľnými hrdinami, bronz chcú získať aj Maročania

Futbal Šport

16.12.2022 (Webnoviny.sk) – Tretí cenný kov na futbalových majstrovstvách sveta pre Chorvátsko alebo premiérová medaila pre severoafrické Maroko? Odpoveď bude známa po sobotňajšom zápase o 3. miesto na šampionáte v Katare.

Súčasný vicemajstri sveta

Obe mužstvá sa v „malom finále“ so začiatkom o 16.00 h SEČ budú snažiť napraviť si chuť po neúspešnom semifinále. Chorváti a Maročania sa na turnaji stretnú po druhý raz. V skupinovej časti sa ich stretnutie skončilo bezgólovou remízou.

Viac o téme: MS vo futbale 2022 v Katare

Ešte stále úradujúci vicemajstri sveta Chorváti môžu pridať do zbierky druhý bronz zo scény majstrovstiev sveta. Ten prvý získali pri svojej premiére na „mundiale“ 1998 vo Francúzsku, keď v zápase o 3. miesto zvíťazili nad Holanďanmi 2:1.

Útočník Andrej Kramarič odmieta možnosť, že by Chorváti mali problém s motiváciou pred duelom o bronz. Taktiež nesúhlasí s tvrdením mnohých fanúšikov, že tento zápas na MS nemá zmysel.

Boj o výhru

„Myslím si, že ak by ste sa na to opýtali hráčov Maroka, nemyslím si, že to budú brať takto. Budú bojovať ako o život, pretože ak získate medailu na majstrovstvách sveta, stanete sa vo svojej krajine nesmrteľným hrdinom. To isté urobíme aj my,“ povedal 31-ročný útočník nemeckého Hoffenheimu, ktorý v Katare dosiaľ skóroval dvakrát.

Napriek tomu, že on sám už má striebro z MS 2018 v Rusku, túži po ďalšom cennom kove.

„Osem z nás, ktorí sme boli v Rusku, pozná ten pocit získať medailu na MS. Máme tu však veľa hráčov, ktorí to nezažili a chceli by, pretože je to niečo, čo vo vás zostane po zvyšok vášho života,“ dodal Kramarič.

Medaila do arabského sveta

Africký zástupca si na šampionáte v Katare udržal čisté konto v dueloch proti štyrom európskym top tímom – Chorvátom, Belgičanom, Španielskom aj Portugalčanom.

Zverenci trénera Walida Regraguiho chcú pri historickej ceste na majstrovstvách sveta pozbierať zvyšky síl, ktoré im zostali po náročnom semifinále s Francúzmi (0:2) a priniesť na kontinent aj do arabského sveta premiérové medaily z MS.

„Myslím si, že je to najhorší zápas, aký musíme odohrať. Samozrejme, boli by sme radi, keby to bolo inak. Chceli sme byť v skutočnom finále, ale v hre je 3. miesto. Chceme skončiť na pódiu,“ skonštatoval Regragui, ktorý zasadol na lavičku Maročanov len v auguste.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2022 v Katare
Zdroj: Webnoviny.sk – Chorváti sa túžia stať nesmrteľnými hrdinami, bronz chcú získať aj Maročania © SITA Všetky práva vyhradené.