Chlapík v bránke je chudák, Klopp vyzýva rozhodcov na prísnejšiu ochranu brankárov

Futbal Šport

21.8.2021 (Webnoviny.sk) – Nemecký futbalový tréner Jürgen Klopp anglického klubu FC Liverpool vyzval rozhodcov na prísnejšiu ochranu brankárov v bránkovom území. Reagoval tak na otázku na oficiálnej tlačovej konferencii pred sobotňajším ligovým duelom proti Burnley.

Kouč „The Reds“ si pomohol príkladom z 1. kola Premier League, v ktorom Arsenal prehral s Brentfordom 0:2, no podľa Klopia mali „kanonieri“ namiesto jedného z inkasovaných gólov zahrávať priamy kop po zákroku jedného z útočiacich hráčov na gólmana Bernda Lena.

Sezóna môže priniesť zmeny

V spomenutej situácii hráč súpera mimoriadne dôrazne atakoval gólmana, aby ten nemohol reagovať na vhadzovanie útočiaceho Brentfordu.

Na priamu otázku, či sú podľa jeho názoru brankári dostatočne chránení, Klop odpovedal: „Bude zaujímavé sledovať, čo táto sezóna prinesie. Pretože chlapík v bránke je v tomto smere chudák. Ak nebude dostatočne chránený v bránkovom území, zmení to futbal,“ myslí si 54-ročný rodák zo Stuttgartu.

Chcú menej zásahov zo strany VAR

Vedenie Premier League verejne prezentuje, že v aktuálnej sezóne nechce, aby systém videoasistenta rozhodcu (VAR) zasahoval do priebehu hry až v takom rozsahu, ako to bolo v predchádzajúcom ročníku. Presadzuje tiež vyššiu toleranciu pri prípadnom udeľovaní faulov, ak je medzi hráčmi minimálny kontakt.

Na futbalistov Liverpoolu čaká v 2. kole Premier League duel proti FC Burnley, ktorý je v súťaži jedným z najfyzickejších tímov. A práve na čo najtvrdšiu hru – v rámci pravidiel – sa spolieha pri strieľaní gólov.

Viac k témam: brankári, ochrana, Premier League
Zdroj: Webnoviny.sk – Chlapík v bránke je chudák, Klopp vyzýva rozhodcov na prísnejšiu ochranu brankárov © SITA Všetky práva vyhradené.