Chelsea sa pobije s Villarealom o Superpohár UEFA podľa plánu v severoírskom Belfaste

Futbal Šport

3.6.2021 (Webnoviny.sk) – Zápas o futbalový európsky Superpohár UEFA sa podľa plánu uskutoční 11. augusta 2021 v severoírskom Belfaste.

Pôvodne sa trúsili reči, že Belfast by mohol právo organizátora posunúť tureckému Istanbulu, ktorý pre zvýšený výskyt koronavírusu v krajine prišiel o nedávne finále Ligy majstrov.

UEFA na kompenzáciu nepristúpila

Tieto dohady sa však nepotvrdili a Európska futbalová únia na takýto druh kompenzácie nepristúpila.

V súboji o európsky superpohár sa tradične stretnú šampión Ligy majstrov a Európskej ligy UEFA. V tomto prípade sú nimi anglický tím FC Chelsea a španielsky CF Villarreal, ktorý ovládol niektorú z európskych klubových súťaží vôbec po prvý raz.

O divákoch ešte nerozhodli

„Boli sme v úzkom kontakte s našimi partnermi z UEFA. A na konci našich debát sme sa zhodli, že Belfast zostane dejiskom súboja o superpohár. Veľmi sa z toho tešíme,“ potvrdili zástupcovia Severoírskeho futbalového zväzu, konkrétne jeho šéf Patrick Nelson.

Zatiaľ nie je známe, aký počet divákov sa bude môcť objaviť na štadióne Windsor Park, ktorý má kapacitu 18 500 sedadiel. UEFA zatiaľ neposkytla ani informácie o predaji vstupeniek.

Viac k témam: Európsky superpohár
Zdroj: Webnoviny.sk – Chelsea sa pobije s Villarealom o Superpohár UEFA podľa plánu v severoírskom Belfaste © SITA Všetky práva vyhradené.