Český šport sa úplne zastaví, kluby sa búria a hovoria o poprave pre hokej

Hokej Šport

9.10.2020 (Webnoviny.sk) – Vláda Českej republiky oznámila úplné zastavenie športu na 14 dní s účinnosťou od 12. októbra, čo sa však stretlo s kritikou viacerých klubov ako aj strešnej organizácie Českej asociácie hokejistov (CAIHP).

Prostredníctvom svojho prezidenta Libora Zbořila CAIHP vyzvala ministra zdravotníctva Romana Prymulu, aby toto rozhodnutie prehodnotil a spolu našli nejaký kompromis. Čechom v piatok pribudlo rekordných 5394 nakazených novým koronavírusom.

„Všetci vnímame zložitú epidemiologickú situáciu, v ktorej sa nachádzame. Ani trochu však nerozumieme plošným zákazom, ku ktorým pristúpili štátne orgány. Týmto sa situácia určite nezlepší. Čo len dvojtýždňová pauza môže byť likvidačná nielen pre hráčov, ale môže to byť aj poprava pre český hokej. Ohrozená môže byť aj celá sezóna,“ povedal Zbořil, cituje ho špecializovaný portál hokej.cz.

„Neposkytli nám žiadne argumenty, prečo sa musí prerušiť profesionálny šport. Navyše väčšina tímov už vlnou pandémie prešla, takže pravdepodobnosť prenosu koronavírusu v kluboch je úplne minimálna,“ doplnil šéf hráčskej asociácie.

Vláda ČR zakázala klubom počas najbližších 14 dní prakticky poriadne trénovať, lebo povolila maximálny počet 20 osôb pre tento účel. A aj to bez použitia šatní a spŕch. „Je potrebné zmeniť toto rozhodnutie a hľadať vhodný kompromis,“ zdupľoval Zbořil ma webe hokej.cz.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Český šport sa úplne zastaví, kluby sa búria a hovoria o poprave pre hokej © SITA Všetky práva vyhradené.