Česká hokejová reprezentácia do 20 rokov má po zápase so Slovenskom už desiatku nakazených koronavírusom

Hokej Šport

31.7.2020 (Webnoviny.sk) – V českej hokejovej reprezentácii do 20 rokov po troch prípravných dueloch v Brne proti slovenským rovesníkom potvrdili koronavírus už u dvojciferného počtu osôb. Ide o hráčov aj členov realizačného tímu. „Nemám úplne aktuálne čísla, ale v piatok ráno prekročil počet nakazených desiatku, vrátane realizačného tímu,“ povedal hovorca Českého hokeja Zdeněk Zikmund pre web iDnes.cz.

Slovenská strana po avíze od Čechov má zatiaľ výsledky štrnástich členov výpravy a z nich bol jeden pozitívny bez udania mena či pozície. „Všetci členovia tímu zostávajú naďalej v karanténe. O ďalších výsledkoch budeme priebežne informovať,“ informoval Slovenský zväz ľadového hokeja vo štvrtok popoludní. Doteraz slovenská strana nezverejnila ďalšie výsledky testovania členov tímu SR „20“.

Po troch dueloch v Brne, v ktorých Slováci podľahli svojim súperom 2:6, 0:4 a 1:3, česká strana v utorok potvrdila výskyt ochorenia COVID-19 u troch členov juniorského tímu po týchto dueloch. Bezprostredne po tejto správe všetci členovia tímu SR putovali do izolácie a podstúpili testy na koronavírus.

Koronavírus sa medzičasom vyskytol už aj v českej „sedemnástke“ a ochorenie COVID-19 sa šíri aj v českých kluboch vrátane extraligistov. Viaceré tímy museli prerušiť spoločnú prípravu na novú sezónu a Český hokej v piatok rozhodol o zrušení svojich akcií naplánovaných na august – ide o mládežnícke kempy aj prestížny seniorský turnaj České hokejové hry v seriáli Euro Hockey Tour.

Viac k témam: Koronavírus, prípravný zápas
Zdroj: Webnoviny.sk – Česká hokejová reprezentácia do 20 rokov má po zápase so Slovenskom už desiatku nakazených koronavírusom © SITA Všetky práva vyhradené.