Budúcnosť Messiho v FC Barcelona je otázna, do konca sezóny už nenastúpi a nepodpísal ani novú zmluvu

Futbal Šport

21.5.2021 (Webnoviny.sk) – Argentínsky ofenzívny klenot Lionel Messi možno už má za sebou posledný zápas vo farbách španielskeho futbalového veľkoklubu FC Barcelona. Počas najbližšieho víkendu totiž nenastúpi za Kataláncov v súboji posledného 38. kola La Ligy proti Eibaru, keďže od vedenia „blaugranas“ dostal voľno pred odchodom na juhoamerický šampionát Copa América (11. júna – 10. júla v Argentíne).

Messi v piatok chýbal na tréningu FC Barcelona, ktorý už je von z hry o domáci ligový titul. Argentínska megahviezda má s klubom zmluvu len do konca aktuálnej sezóny.

Ak 33-ročný juhoamerický futbalista nepodpíše novú, tak jeho posledným súbojom za Barcu bude minulotýždňová domáca prehra s Celtou Vigo 1:2 v predposlednom 37. kole La Ligy. Messi doteraz nehral za iný klub ako FC Barcelona, do Španielska prišiel v roku 2000 ako trinásťročný.

Počas doterajšej kariéry sa mu podarilo dosiahnuť množstvo rekordov, s Barcelonou desaťkrát ovládol La Ligu, sedemkrát Copa del Rey, štyrikrát Ligu majstrov. Šesťkrát získal Zlatú loptu ako najlepší hráč planéty a opantal aj mnoho ďalších ankiet. Mnohí ho považujú za najlepšieho hráča futbalovej histórie.

Viac k témam: Copa América, La Liga, zmluva
Zdroj: Webnoviny.sk – Budúcnosť Messiho v FC Barcelona je otázna, do konca sezóny už nenastúpi a nepodpísal ani novú zmluvu © SITA Všetky práva vyhradené.