Bergamo je mesto duchov, hráč Atalanty opísal situáciu s koronavírusom

Futbal Šport

16.3.2020 (Webnoviny.sk) – Pri pohľade na stránky talianskeho denníka L’eco di Bergamo človek v ostatných dňoch nepotrebuje ďalšie slová, aby pochopil, čo sa deje. Kým 9. marca venovali informáciám o úmrtiach spôsobených šíriacim sa koronavírusom 1,5 strany, o štyri dni neskôr zabrali nekrológy v novinách hrozivých desať strán.

Situácia sa rýchlo zmenila

Počty úmrtí v Taliansku, ktoré sa stalo epicentrom nákazy na európskom kontinente, stúpajú závratným tempom. A práve Bergamo v regióne Lombardsko na severe Talianska je jedným z miest, ktoré sú najviac zasiahnuté pandémiou koronavírusu.

Je to kruté, ale pravdivé. Žijeme v meste duchov,“ poznamenal pre nemeckú televíznu stanicu ZDF futbalista miestnej Atalanty Bergamo Robin Gosens, informoval o tom poľský portál Sportowe Fakty. „Dom môžeme opustiť iba v nevyhnutných prípadoch. A ak sa náhodou niekam vyberieme, tak iba v maskách a ochranných rukaviciach,“ dodáva. Podľa 25-ročného obrancu pritom ešte pred desiatimi dňami vyzeralo všetko v poriadku. „Ľudia mohli chodiť do reštaurácií a kdekoľvek sa im zachcelo,“ poznamenáva.

Venovali peniaze nemocnici

Uprostred vojny s neviditeľným nepriateľom nie je situácia nikomu v Taliansku ľahostajná. Medzi futbalovými klubmi, ktoré sa rozhodli pomôcť „vyšťavenému“ zdravotníckemu systému na Apeninskom polostrove, sa nachádza aj Atalanta Bergamo. Kouč tohto tímu Gian Piero Gasperini spoločne s hráčmi zaslali nemocnici v Bergame sumu 50-tisíc eur, ďalších 60-tisíc pre nakazených vyzbierali fanúšikovia tohto klubu. Slovinec Josip Iličič, ktorý v nedávnom odvetnom osemfinálovom dueli Ligy majstrov vo Valencii (4:3) strelil všetky štyri góly Atalanty, zdravotníkom venoval loptu, s ktorou sa v spomenutom zápase hralo.

Viac o téme: Koronavírus

V Taliansku sa nakazilo koronavírusom už približne 25-tisíc osôb, ochorenie COVID-19 si už vyžiadalo vyše 1800 ľudských životov.

Viac k témam: Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Bergamo je mesto duchov, hráč Atalanty opísal situáciu s koronavírusom © SITA Všetky práva vyhradené.