Basketbalový svet prišiel o slávne meno, vo veku 88 rokov zomrel legendárny K.C. Jones

Ostatné športy Šport

26.12.2020 (Webnoviny.sk) – Basketbalový svet prišiel jednu zo svojich legiend, vo veku 88 rokov zomrel americký basketbalista K.C. Jones. Dvojnásobný olympijský šampión a dvojnásobný víťaz NCAA pod vedením kouča Billa Russella s Bostonom Celtics až osemkrát bez prerušenia vyhral celú NBA a neskôr tento klub priviedol k ďalším dvom titulom. V jeho kádri boli Larry Bird, Kevin McHale či Robert Parish.

Zaspomínal si aj Bird

Jeseň života prežil K.C. Jones v zariadení asistovaného bývania v Connecticute, kde sa o neho staral vyškolený personál, niekoľko rokov totiž bojoval s Alzheimerovou chorobou.

„K.C. bol najlepší chlap, akého som kedy stretol. Vždy vystupoval tak, aby sa ľudia okolo neho cítili dobre. Bolo pre mňa cťou, že som mohol hrať pod jeho vedením. Zoznam jeho úspechov je mimoriadne dlhý, pre mňa je však jeho najväčším dielom to, že bol skvelou osobou podľa každého, kto mal tú česť ho poznať,“ vyhlásil legendárny Larry Bird.

Jeden zo siedmich

K.C. Jones je len jeden zo siedmich basketbalistov histórie, ktorí získali olympijské zlato aj tituly v NCAA a NBA. Iba spomenutý Bill Russell a spoluhráč Sam Jones získali v NBA viac titulov ako K.C. Jones, ktorý je súčasťou kvarteta hráčov s 8 titulmi v NBA.

V roku 2020 je K.C. Jones už tretím hráčom z majstrovského družstva 1965, ktorý odišiel na večnosť. Pred ním zomreli aj John Thompson a Tommy Heinsohn.

Nie je prakvepním, že už dlhé dekády je K.C. Jones súčasťou basketbalovej Siene slávy a dres s jeho číslom 25 je v organizácii Boston Celtics vyradený už od roku 1967.

Viac k témam: NBA, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Basketbalový svet prišiel o slávne meno, vo veku 88 rokov zomrel legendárny K.C. Jones © SITA Všetky práva vyhradené.