Barcelona na poslednú chvíľu získala bývalého obrancu FC Chelsea Marcosa Alonsa, Marcelo mieri do Pirea

Futbal Šport

3.9.2022 (Webnoviny.sk) – Španielsky futbalový klub FC Barcelona deň po skončení tohtoročného letného prestupového obdobia priviedol do mužstva obrancu Marcosa Alonsa, ktorý predtým ukončil spoluprácu s anglickým FC Chelsea Londýn.

Katalánsky veľkoklub podpísal s 31-ročným Španielom zmluvu s platnosťou do 30. júna 2023 a stanovil jeho výstupnú klauzulu na 50 miliónov eur.

Na Camp Nou chodieval s otcom

„Počas kariéry som viackrát hovoril so zástupcami FC Barcelona a teraz som konečne tu. Som veľmi šťastný a teším sa na začiatok. Barcelona je jediný tím, na ktorý som stále myslel. Toto je nová etapa mojej kariéry a ja sa už nemôžem dočkať. Chcem svoje skúsenosti odovzdať tomuto tímu. Teším sa aj na reprezentačných spoluhráčov,“ uviedol na klubovom webe Alonso, ktorého otec hrával za „blaugranas“ v rokoch 1982 až 1987.

„Je to naozaj výnimočné hrať v klube, v ktorom tak úspešne pôsobil môj otec. Je to jeden z dôvodov, prečo som sem prišiel. Pamätám sa na to, ako ma vodil na zápasy na Camp Nou. Je úžasné, že som tu teraz znova,“ dodal Alonso.

V organizácii „The Blues“ strávil šesť sezón a tešil sa zo zisku šiestich trofejí za triumfy v Lige majstrov, Európskej lige, Premier League, FA Cupe, Európskom superpohári a na majstrovstvách sveta klubov. V Anglicku hrával aj za Sunderland a Bolton, pôsobil tiež v Reale Madrid a talianskej Fiorentine.

Marcelo posilní Olympiakos

Ďalší bývalý hráč „bieleho baletu“, Brazílčan Marcelo, podpísal zmluvu na jeden rok s možnosťou predĺženia o rok s gréckym majstrom Olympiakos Pireus.

Tridsaťštyriročný ofenzívne ladený obranca získal počas svojho 16-ročného pôsobenia v Reale 25 trofejí, najviac v klubovej histórii.

Na konte má šesť titulov v La Lige, päť v Lige majstrov aj Španielskom superpohári, štyri na MS klubov, tri v Európskom superpohári a dva v Španielskom pohári.

V drese brazílskej reprezentácie odohral 58 zápasov a zahral si na svetových šampionátoch v rokoch 2014 a 2018.

Viac k témam: La Liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Barcelona na poslednú chvíľu získala bývalého obrancu FC Chelsea Marcosa Alonsa, Marcelo mieri do Pirea © SITA Všetky práva vyhradené.