Barcelona môže v La Lige využiť služby Memphisa Depaya a ďalších dvoch hráčov, vďačí Piquému

Futbal Šport

14.8.2021 (Webnoviny.sk) – Španielsky futbalový veľkoklub FC Barcelona síce nezabránil medzisezónnemu odchodu argentínskeho útočníka Lionela Messiho, vedenie Kataláncov však dosiahlo zaradenie nových posíl na súpisku.

Už v nedeľňajšom zápase 1. kola La Ligy doma proti San Sebastiánu tak teoreticky môže kouč Ronald Koeman siahnuť po holandskom útočníkovi Memphisovi Depayovi, španielskom obrancovi Ericovi Garcíovi či albánskom útočníkovi Reyovi Manajovi.

Barcelonský rodák sa uskromnil

Zásluhu na tom, že katalánske mužstvo splnilo predpisy najvyššej španielskej futbalovej súťaže týkajúce sa financií, má odchovanec klubu a skúsený stopér Gerard Piqué.

Ako informuje web goal.com, práve 34-ročný barcelonský rodák súhlasil s výrazným znížením platu, aby „blaugranas“ mohli zmluvy nových hráčov vôbec zaregistrovať.

S redukciou platu súhlasil aj Messi

Práve spomenuté predpisy týkajúce sa financií znemožnili zotrvanie Messiho v tíme z Camp Nou. Klub aj hráč sa dohodli na pokračovaní spolupráce, pričom Argentínčan súhlasil s výraznou redukciou platu.

Obmedzenia vedenia La Ligy týkajúce sa platov by však neumožnili v žiadnom prípade registráciu nového Messiho kontraktu.

Viac k témam: La Liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Barcelona môže v La Lige využiť služby Memphisa Depaya a ďalších dvoch hráčov, vďačí Piquému © SITA Všetky práva vyhradené.