Baránková má historický bronz z ME v lukostreľbe, Dánku Andersenovú zdolala 6:2

Ostatné športy Šport

6.6.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenská lukostrelkyňa Denisa Baránková v tureckej Antalyi najprv vystrieľala miestenku pre Slovensko na olympijské hry v Tokiu a neskôr sa na európskom šampionáte dočkala bronzovej medaily.

V semifinále síce podľahla Francúzke Lise Barbelinovej 5:6, ale v súboji o 3. miesto jasne prevýšila Dánku Kirstine Andersenovú a zdolala ju 6:2. Je to historicky prvá medaila pre Slovensko na vrcholnom európskom fóre.

Ďalšia Slovenka Alexandra Longová skončila v olympijskom luku sedemnásta. Majsterkou Európy sa stala Barbelinová po triumfe nad Bieloruskou Karinou Dziominskou 6:0.

„Baránková vybojovala bronz v konkurencii 77 pretekárok z 29 krajín. Tieto majstrovstvá Európy boli doposiaľ najúspešnejšie pre slovenskú výpravu v ére samostatnosti Slovenska. Jozef Bošanský sa v kategórii kladkový luk umiestnil na 6. mieste v konkurencii 65 strelcov z 28 krajín. Mix družstvo v olympijskom luku D. Baránková a J. Duchoň obsadili v silnej konkurencii 28 tímov 7. miesto,“ sumarizoval Slovenský lukostrelecký zväz na svojom webe.

Viac k témam: lukostreľba, majstrovstvá Európy
Zdroj: Webnoviny.sk – Baránková má historický bronz z ME v lukostreľbe, Dánku Andersenovú zdolala 6:2 © SITA Všetky práva vyhradené.