Atletický kouč Salazar a Brown sa odvolali voči štvorročnému dištancu na Športový arbitrážny súd

Ostatné športy Šport

11.11.2019 (Webnoviny.sk) – Atletický kouč Alberto Salazar sa odvolal na Športový arbitrážny súd (CAS) vo švajčiarskom Lausanne voči štvorročnému dištancu, ktorý mu udelila Americká antidopingová agentúra (USADA) za držbu a obchodovanie s testosterónom, keď mal na starosti tréningovú skupinu špičkových bežcov v projekte Nike Oregon Project (NOP).

Odvolal sa aj osobný fyzioterapeut

Spolu so Salazarom sa odvolal aj endokrinológ Jeffrey Brown, ktorý pracoval pre NOP ako konzultant a bol osobným fyzioterapeutom niektorých elitných bežcov.

Súčasťou projektu bolo mnoho vytrvalcov vrátane štvornásobného olympijského šampióna Mo Faraha. Do Salazarovho tímu patrili aj Holanďanka Sifan Hassanová, či Američania Donavan Brazier a Clayton Murphy.

Snaha o nazbieranie dôkazov o nevine

Očakáva sa, že posudzovanie odvolania potrvá niekoľko mesiacov, takže verdikt padne najskôr v roku 2020. Salazar s Brownom požiadali CAS o trpezlivosť, pretože sa snažia nazbierať viac dôkazov o svojej nevine.

Obaja sa mali okrem držby a obchodovania s testosterónom podieľať aj na falšovaní lekárskych záznamov.

Viac k témam: Americká antidopingová agentúra (USADA), doping, Športový arbitrážny súd (CAS)
Zdroj: Webnoviny.sk – Atletický kouč Salazar a Brown sa odvolali voči štvorročnému dištancu na Športový arbitrážny súd © SITA Všetky práva vyhradené.