Atletické súťaže na olympiáde v Tokiu sa ešte ani nezačali a už priniesli jednu športovú tragédiu

Ostatné športy Šport

29.7.2021 (Webnoviny.sk) – Atletické súťaže na olympijských hrách v japonskom Tokiu sa ešte ani nezačali a už priniesli jednu športovú tragédiu.

Viac o téme: Olympiáda v Tokiu 2020 (2021)

Amerického reprezentanta Sama Kendricksa o šancu bojovať o olympijskú medailu v skoku o žrdi obral pozitívny test na ochorenie COVID-19.

Odhlásil sa zo súťaže

Američan je dvojnásobný svetový šampión v tejto disciplíne a spolu s Austrálčanom Samom Hookerom či Francúzom Renaudom Lavilleniem mal byť hlavným vyzývateľom držiteľa svetového rekordu Švéda Armanda Duplantisa.

Online prenos (minúta po minúte)

Kendricks, bronzový z OH 2016 v Riu de Janeiro, sa aktuálne nachádza v izolácii a odhlásil sa zo súťaže.

Pretestujú sa atléti i tréneri

Správa o nákaze amerického reprezentanta postavila do pozoru celú austrálsku atletickú výpravu, keďže traja jej členovia boli v úzkom kontakte s Kendricksom.

Austrálčania sa preto rozhodli celý atletický tím umiestniť do preventívnej karantény a pretestovať všetkých atlétov aj ich trénerov. „Protinožci“ si vydýchli, keď testy všetkých osôb vyšli negatívne. V karanténe zostáva už len spomenuté trio.

Vedenie americkej výpravy neposkytlo detaily o Kendricksovi. Jeho otec na sociálnej sieti zverejnil správu, že jeho potomok mal pozitívny test na koronavírus, no cíti sa dobre. Po čase však svoj príspevok vymazal.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021 – 29. júl (fotografie)

Viac k témam: atletika – Letná olympiáda v Tokiu 2020/2021, COVID-19, Koronavírus, LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu
Zdroj: Webnoviny.sk – Atletické súťaže na olympiáde v Tokiu sa ešte ani nezačali a už priniesli jednu športovú tragédiu © SITA Všetky práva vyhradené.