Astana a Ineos pre koronavírus dočasne prerušili sezónu, slávne talianske klasiky vynechajú aj iné tímy

Cyklistika Šport

5.3.2020 (Webnoviny.sk) – Cyklistické profitímy Ineos a Astana sa rozhodli dočasne prerušiť súťažnú sezónu 2020 ako prevenciu pre šírením koronavírusu COVID-19. V prípade britského Ineosu zohrala úlohu aj nečakaná smrť 40-ročného športového riaditeľa Nicolasa Portala.

Ineos sa do diania nevráti skôr ako 23. marca na pretekoch Okolo Katalánska. Astana informovala, že si dá pauzu aspoň do 20. marca a vynechá Strade Bianche (už odložené, pozn.), Paríž-Nice aj Tirreno-Adriatico.

Francúzi vynechajú štarty v Taliansku

Francúzska stajňa AG2R La Mondiale síce úplne neprerušila štarty svojich pretekárov, no rozhodla sa neposlať ich na podujatia v Taliansku.

„Preteky v Taliansku sa asi aj tak neuskutočnia. V súvislosti s udalosťami posledných dní sme prijali rozhodnutie dať si súťažnú pauzu. V našom klube sme veľmi smutní z toho, čo sa stalo, stratili sme totiž niekoho, koho sme mali veľmi radi,“ uvádza sa stanovisku Ineosu.

Tímy uprednostňujú zdravie svojich jazdcov

Stajňa z Veľkej Británia tiež pripojila detailné opatrenia v súvislosti s koronavírusom, ktoré zahŕňajú absenciu na nadchádzajúcich podujatiach.

„Vybrali sme si cestu ochrany zdravia našich jazdcov a personálu. Berieme tento krok aj ako prebratie zodpovednosti smerom k celej spoločnosti, keďže znížime možnosť šírenia vírusu,“ ozrejmil generálny manažér Astany Alexander Vinokurov.

Čiastočne obmedzili štarty svojich jazdcov aj v tímoch Mitchelton-Scott, U.S. team EF Pro či Jumbo-Visma.

Viac k témam: COVID-19, cyklistické preteky, koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Astana a Ineos pre koronavírus dočasne prerušili sezónu, slávne talianske klasiky vynechajú aj iné tímy © SITA Všetky práva vyhradené.