Allegri namiesto Conteho? Extréner Juventusu vraj dostane v Interi osem miliónov eur ročne

Futbal Šport

23.8.2020 (Webnoviny.sk) – Inter Miláno chcel v tejto špecifickej sezóne viac ako len finále v Európskej lige a druhé miesto v konečnej tabuľke Serie A. A keďže tréner Antonio Conte nezískal žiadnu trofej, zrejme bude musieť odísť. A klub zo San Sira už údajne má aj náhradu.

Mal by ňou byť Massimiliano Allegri, ktorý v rokoch 2015 – 2019 priviedol Juventus Turín k piatim titulom v talianskej najvyššej súťaži v neprerušenej sérii.

Príliš vysoké odstupné

„Allegri už súhlasil s ročným platom 8 miliónov eur plus bonusmi. Kontrakt z Nerazzurri by mal podpísať na dva roky,“ píšu viaceré talianske médiá, cituje ich aj srbský portál Danas.

Také jednoduché to však zasa nebude, keďže Conte má v Interi Miláno zmluvu ešte na dva roky s ročným platom 12 miliónov eur. Odstupné by bolo v tomto prípade zrejme príliš vysoké.

Allegri v minulosti získal domáce tituly s AC Miláno aj s už spomenutým Juventusom.

Ak by sa mu to podarilo aj v Interi, stal by sa prvým talianskym trénerom s nablýskaným scudettom z troch najväčších domácich futbalových značiek.

Ďalšie plus pre Allegriho

V prospech Allegriho a neprospech Conteho hovorí ešte jeden fakt. Je ním jednoduchšia komunikácia na linke medzi trénerským štábom a manažmentom klubu.

„Antonio Conte od svojho príchodu viedol vojnu so športovým úsekom Interu, dokonca obvinil svojich spolupracovníkov z nedostatočnej podpory a ochrany v dôležitých momentoch sezóny,“ píšu Taliani.

Inter Miláno v piatok bez slovenského obrancu Milana Škriniara v zostave prehral vo finále Európskej ligy s FC Sevilla 2:3 a pomedzi prsty mu utiekol prvý veľký titul z európskej scény od triumfu vo finále Ligy majstrov v roku 2010.

Tréner Conte po tesnom finálovom neúspechu k otázkam o svojej budúcnosti vyhlásil: „Sadneme si po návrate do Milána a s chladnou hlavou zanalyzujeme celú sezónu. Posúdime všetky možnosti a vyberieme tú najlepšiu pre budúcnosť Interu.“

Viac k témam: Serie A
Zdroj: Webnoviny.sk – Allegri namiesto Conteho? Extréner Juventusu vraj dostane v Interi osem miliónov eur ročne © SITA Všetky práva vyhradené.