Zomrel starosta Bernolákova Richard Červienka, prehral svoj boj s chorobou

Kultúra

17.8.2021 (Webnoviny.sk) – Starosta obce Bernolákovo v Seneckom okrese Richard Červienka v utorok ráno prehral svoj boj s chorobou a zomrel vo veku 42 rokov. Informuje o tom obec na svojej webovej stránke. K úmrtiu sa vyjadril aj predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba.

„Dnes (pozn. redakcie 17. augusta) prehral svoj boj s chorobou len 42-ročný Rišo Červienka, starosta Bernolákova. Bol výraznou postavou komunálnej politiky v kraji, keďže starostoval druhej najväčšej obci na Slovensku,“ uviedol Droba.

Predseda BSK podotkol, že hoci bol pôvodom z Buzitky, získal si dôveru aj staročeklísanov, aj tých, ktorí sa do Bernolákova prisťahovali. „Výborne sme spolupracovali. Pre obec toho robil veľa, namiesto problémov sa vždy sústredil na riešenia a jeho dobrá nálada a radosť z práce boli inšpiráciou aj pre mňa,“ uzavrel Droba.

Richard Červienka sa narodil 31. januára 1979 v Lučenci. V Bernolákove v roku 2011 založil občianske združenie K Veci, starostom sa stal v roku 2014. V minulosti bol aj poslancom Zastupiteľstva BSK.

Viac k témam: starosta, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zomrel starosta Bernolákova Richard Červienka, prehral svoj boj s chorobou © SITA Všetky práva vyhradené.