Zomrel Coronji Calhoun Sr, vo filme Ples príšer si zahral po boku Halle Berry

Film a TV Kultúra

11.11.2021 (Webnoviny.sk) – Vo veku 30 rokov zomrel Coronji Calhoun Sr, ktorý stvárnil syna Halle Berry vo filme Ples príšer (2001). Informuje o tom spravodajský portál BBC, podľa ktorého hercovo úmrtie na kongestívne srdcové zlyhanie potvrdila jeho matka prostredníctvom crowdfundingovej stránky GoFundMe založenej s cieľom získať prostriedky na zaplatenie jeho pohrebu. Berry a producent Plesu príšer Lee Daniels prispeli po 3 394 dolárov.

Rodinu podľa Calhounovej matky Theresy C Bailey prekvapila láska a podpora, ktorej sa im dostalo. „I keď sme sa zbavili finančného bremena, stále smútime nad stratou môjho syna,“ napísala.

Calhoun mal len desať rokov, keď sa objavil v Plese príšer a žiadnu ďalšiu filmovú rolu už nestvárnil. Snímka priniesla filmovému priemyslu historický moment, keď sa Berry vďaka nemu stala prvou černoškou, ktorá získala Oscara pre najlepšiu herečku.

Film sleduje vzťah Leticie Musgrove (Berry) a Hanka Grotowského (Billy Bob Thornton), ktorí spočiatku netušia, že ona je vdovou muža (Sean Combs), pri ktorého poprave on asistoval. Calhoun si zahral Leticiinho umelecky nadaného syna Tyrella, ktorého vlastná matka fyzicky i psychicky týra pre jeho obezitu.

Viac k témam: Úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zomrel Coronji Calhoun Sr, vo filme Ples príšer si zahral po boku Halle Berry © SITA Všetky práva vyhradené.