Zomrel bubeník skupiny Foo Fighters Taylor Hawkins, jeho smrť označili za tragickú a predčasnú stratu

Hudba Kultúra

26.3.2022 (Webnoviny.sk) – Vo veku 50 rokov zomrel bubeník skupiny Foo Fighters Taylor Hawkins. O úmrtí hudobníka počas juhoamerického turné informovala samotná kapela. Príčinu smrti rodáka z Fort Worth v Texase nezverejnili, no označili ju za „tragickú a predčasnú stratu“.

Foo Fighters mali v piatok vystúpiť na festivale v kolumbijskej Bogote, pričom posledný koncert, na ktorom hral Hawkins, bol v nedeľu na festivale v argentínskom San Isidre.

Jeho hudobný duch a nákazlivý smiech s nami budú žiť navždy,“ uviedla skupina v správe, ktorú zverejnila prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter a rozoslala ju aj novinárom.

Hawkins bol podľa agentúry AP po frontmanovi Daveovi Grohlovi zrejme najznámejším členom kapely. V čase, keď sa v roku 1997 pridal k Foo Fighters, bol koncertným bubeníkom Alanis Morrissette.

Oliver Taylor Hawkins sa narodil 17. februára 1972 vo Fort Worth a vyrastal v kalifornskej Laguna Beach. Pôsobil v malej juhokalifornskej kapele Sylvia a neskôr sa stal bubeníkom kanadskej speváčky Sass Jordan. S Grohlom sa stretol v zákulisí koncertu, keď ešte hrával s Morrissette.

Grohl mu vtedy ponúkol miesto v kapele, ktoré sa malo čoskoro uvoľniť po odchode ich vtedajšieho bubeníka Williama Goldsmitha, a Hawkins, ako veľký fanúšik Foo Fighters, okamžite súhlasil. Okrem toho pôsobil aj v projekte Taylor Hawkins and the Coattail Riders, ktorý založil v roku 2004.

Viac k témam: Foo Fighters, Úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zomrel bubeník skupiny Foo Fighters Taylor Hawkins, jeho smrť označili za tragickú a predčasnú stratu © SITA Všetky práva vyhradené.