Trenčín získal titul Európske hlavné mesto kultúry 2026, mesto chce ukázať obrovský potenciál

Kultúra

10.12.2021 (Webnoviny.sk) – Titul Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2026 získalo mesto Trenčín. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa mesta Erika Ságová.

Podľa primátora Trenčína Richarda Rybníčka dáva titul mestu príležitosť urýchliť naplánované zmeny a dokázať, že Trenčín a okolitý región má v sebe obrovský potenciál. „Projekt Európske hlavné mesto kultúry je ďalším článkom do mozaiky transformácie nášho mesta, ktorú sme začali pred jedenástimi rokmi. Som veľmi hrdý na tím ľudí, ktorým som od začiatku veril, podporoval ich. Sú mimoriadne šikovní, talentovaní, obetaví, skvelí,“ dodal primátor.

EHMK je jedným z najuznávanejších projektov Európskej únie. Hostiteľom sa môžu stať mestá EÚ, kandidátske krajiny aj potenciálni kandidáti na členstvo v EÚ a členovia Európskeho združenia voľného obchodu, ktorí sú zapojení do programu Kreatívna Európa.

Viac k témam: Európske hlavné mesto kultúry
Zdroj: Webnoviny.sk – Trenčín získal titul Európske hlavné mesto kultúry 2026, mesto chce ukázať obrovský potenciál © SITA Všetky práva vyhradené.