Kapela Aerosmith ohlásila budúcoročné turné po Európe, zahrá si aj u našich susedov

Hudba Kultúra

6.12.2019 (Webnoviny.sk) – Americká rocková kapela Aerosmith ohlásila turné po Európe na rok 2020. Formácia sa v rámci koncertnej šnúry zastaví napríklad aj 24. júna v pražskej O2 Aréne, 9. júla vo viedenskej Stadthalle, 12. júla v krakovskej Tauron aréne alebo 24. júla na budapeštianskom štadióne Ferenca Puskása.

Steven Tyler (spev), Joe Perry (gitara), Brad Whitford (gitara), Tom Hamilton (basgitara) a Joey Kramer (bicie) na budúci rok zároveň oslávia 50 rokov na scéne.

Aerosmith

vznikli v roku 1970 v Bostone a debutovali o tri roky neskôr eponymnou štúdiovkou. V súčasnosti majú na konte pätnásť albumov, pričom tým zatiaľ posledným je Music From Another Dimension! (2012). K ich najznámejším skladbám patria Dream On, Angel, Love In An Elevator, Cryin‘, Crazy, Janie’s Got A Gun, Jaded, Livin‘ On The Edge, Pink či I Don’t Want To Miss A Thing zo snímky Armageddon (1998). Štvornásobných držiteľov Grammy uviedli v roku 2001 do Rock’n’rollovej siene slávy, pričom Steven Tyler a Joe Perry získali v roku 2013 ASCAP Founders Award a uviedli ich do Skladateľskej siene slávy.

Informácie pochádzajú z webstránky www.aerosmith.com a archívu agentúry SITA.

Viac k témam: Aerosmith, turné
Zdroj: Webnoviny.sk – Kapela Aerosmith ohlásila budúcoročné turné po Európe, zahrá si aj u našich susedov © SITA Všetky práva vyhradené.