Do Noci divadiel sa tento rok zapojí 23 slovenských miest a 50 kultúrnych inštitúcií a umeleckých škôl

Divadlo Kultúra

10.11.2022 (Webnoviny.sk) – Do Noci divadiel sa tento rok zapojí 23 slovenských miest a 50 kultúrnych inštitúcií a umeleckých škôl. Na tlačovej besede to povedala ministerka kultúry SR Natália Milanová. Šéfka rezortu kultúry doplnila, že spektrum zapojených inštitúcií je široké, od Slovenského národného divadla, až po menšie divadlá. Témou aktuálneho trinásteho ročníka je Vojna nemá ľudskú tvár.

Ministerka Milanová doplnila, že nik si nepredstavoval, že vojna sa nás môže dotýkať, no vojna sa odohráva u našich susedov. Krajina, ktorá napadla Ukrajinu sa podľa nej usiluje zničiť ju nielen po štátnej stránke, ale aj z hľadiska identity. Likvidácia kultúrnej identity vedie k likvidácii samotného národa, tvrdí Milanová.

Šéfka rezortu kultúry povedala, že v rámci Noci divadiel sa diváci môžu dostať i na miesta, kam sa bežne nedostanú, napríklad za oponu či do zákulisia, môžu si pozrieť svet divadla z inej perspektívy, no tiež môžu spoznávať divadelné prostredie prostredníctvom workshopov či rozhovorov s osobnosťami.

Viac k témam: Noc divadiel
Zdroj: Webnoviny.sk – Do Noci divadiel sa tento rok zapojí 23 slovenských miest a 50 kultúrnych inštitúcií a umeleckých škôl © SITA Všetky práva vyhradené.