Divadlo Jonáša Záborského je tu pre ľudí aj v ťažkých časoch, na internete ponúka staršie inscenácie

Divadlo Kultúra

25.3.2020 (Webnoviny.sk) – Divadlo Jonáša Záborského (DJZ) v Prešove začalo zverejňovať ponuku zo svojho divadelného archívu prostredníctvom internetu. Snaží sa tak vyjsť v ústrety priaznivcom kultúry, ktorí pre opatrenia proti šíreniu koronavírusu nemôžu v posledných týždňoch navštevovať divadelné predstavenia.

Ako agentúru SITA informovala námestníčka pre útvar prevádzky a marketingu DJZ Jana Dzurčaninová, divadlo je zatvorené od utorka 10. marca. Z dôvodu rozhodnutia Ústredného krízového štábu SR v súvislosti s preventívnymi opatreniami týkajúcimi sa šírenia koronavírusu zrušilo až do odvolania všetky divadelné inscenácie.

Viac o téme: Koronavírus

„V tejto neľahkej situácii sa naše divadlo rozhodlo svojich verných divákov, divadelných nadšencov a ďalších priateľov divadla, ktorí si na divadlo doteraz nenašli čas, povzbudiť a pripomenúť sa značkou aj svojim umením a ponúknuť online divadelné predstavenia, ktoré už majú po derniére,“ uviedla Dzurčaninová.

Ako dodala, na divadelnom Youtube kanáli DJZ preto začali ponúkať predstavenia zo svojho divadelného archívu. Predstavenia potešia predovšetkým deti, ktoré si môžu pozrieť rozprávky Snehová kráľovná, Malá čarodejnica a Neobyčajné dobrodružstvá malého Buratina.

Z inscenácií divadlo sprístupnilo predstavenie Podivuhodný skon sedliaka Škorca a muzikál Sherlock Holmes. „V ďalších dňoch pribudnú do ponuky aj ďalšie divadelné predstavenie. Aj keď, žiaľ, nie všetky predstavenia môžeme z dôvodu autorských práv takto zverejniť,“ vysvetlila Dzurčaninová.

Viac k témam: Divadlo Jonáša Záborského, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Divadlo Jonáša Záborského je tu pre ľudí aj v ťažkých časoch, na internete ponúka staršie inscenácie © SITA Všetky práva vyhradené.