Definitívne stanovisko k výberu riaditeľa Divadla Nová scéna oznámi Milanovej ministerstvo v najbližších dňoch

Divadlo Kultúra

19.5.2021 (Webnoviny.sk) – V najbližších dňoch sa verejnosť dozvie definitívne stanovisko k výberu riaditeľa Divadla Nová scéna (DNS). Po stredajšom rokovaní vlády to povedala ministerka kultúry Natália Milanová (OĽaNO). Výberové konanie podľa nej stále nesie prvky neobjektivity.

Dodala, že konflikt záujmov mal byť vyriešený na začiatku a nebol vyriešený tak, ako mal byť. Tvrdí, že o deň – dva sa ukáže, aké je rozhodnutie.

Ministerstvo kultúry SR vyhlásilo výberové konanie na post riaditeľa DNS 29. októbra 2020. Výberová komisia po záverečnom treťom kole, 30. marca 2021, odporučila ministerke kultúry za novú riaditeľku divadla Ingrid Fašiangovú.

Rezort však v utorok 4. mája informoval o víťazstve Petra Oravca vo výberovom konaní. Zdôvodnil to tým, že v zápisnici z výberového konania, ako aj v stanovisku etických poradcov bol jasne pomenovaný konflikt záujmov jednej členky výberovej komisie k Fašiangovej a rovnako jasne viditeľný bol aj nerovný prístup danej členky vo výberovom procese samotnom.

Z daného dôvodu sa Milanová rozhodla neprihliadnuť na bodové hodnotenie predmetnej členky.

Viac k témam: riaditeľ, výberové konanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Definitívne stanovisko k výberu riaditeľa Divadla Nová scéna oznámi Milanovej ministerstvo v najbližších dňoch © SITA Všetky práva vyhradené.