Art Film Fest preložili, tento rok by ho ovplyvnili obmedzenia prijaté v súvislosti s koronavírusom

Film a TV Kultúra

16.6.2020 (Webnoviny.sk) – Medzinárodný filmový festival Art Film Fest, ktorého 28. ročník sa mal konať 19. – 27. júna v Košiciach, sa napokon uskutoční až na budúci rok. Agentúru SITA o tom za organizátorov informoval PR manažér festivalu Peter Gašparík.

Hoci sa niektoré opatrenia v súvislosti s pandémiou ochorenia Covid-19 do istej miery uvoľnili, usporiadanie filmového festivalu v takej podobe, aby napĺňal svoje poslanie, rozsah a zmysel, v súčasnosti podľa organizátorov nie je možné.

Viac o téme: Koronavírus

„Pri súčasných obmedzeniach, ktoré zasiahli celý svet, by sme boli nútení zorganizovať festival bez účasti mnohých zahraničných tvorcov a umelcov, industry programu či sprievodného programu. A práve stretnutia slovenských a zahraničných milovníkov filmu ako i divákov a filmových profesionálov počas odborných, ale aj neformálnych podujatí boli kľúčovou devízou festivalu,“ vysvetlil Gašparík.

„Zvažovali sme presun festivalu na neskorší termín, ale minimálne do konca roka nevyzerá situácia ohľadom festivalového diania veľmi pozitívne. Preto sme sa po dôkladnom uvážení rozhodli, že nepôjdeme cestou redukovaného programu a celkovo zníženej kvality, ale konanie 28. ročníka Art Film Festu presunieme. Uskutoční sa v termíne od 18. do 26. júna 2021 v Košiciach,“ spresnil producent festivalu Ján Kováčik s tým, že verí, že rozhodnutie o preložení 28. ročníka festivalu prijmú jeho priaznivci s pochopením a zachovajú mu aj naďalej priazeň.

Zároveň tiež poďakoval mestu Košice, Košickému samosprávnemu kraju a partnerom festivalu za ich podporu.

Medzinárodný filmový festival Art Film Fest

… je najväčším slovenským filmovým podujatím. Jeho program je tvorený dvomi súťažnými sekciami (Medzinárodná súťaž hraných filmov a Medzinárodná súťaž krátkych filmov) a viacerými nesúťažnými kolekciami filmov, vďaka ktorým ponúka komplexný pohľad do súčasnej svetovej tvorby.

Okrem filmov, často osobne uvádzaných hereckými hviezdami či filmármi a filmárkami, prináša každoročne viacero diskusií, prednášok, autogramiád, koncertov či výstav. Viac informácií o podujatí ponúka webstránka www.artfilmfest.sk.

Viac k témam: Art Film Fest Košice
Zdroj: Webnoviny.sk – Art Film Fest preložili, tento rok by ho ovplyvnili obmedzenia prijaté v súvislosti s koronavírusom © SITA Všetky práva vyhradené.