Výberové konanie na šéfa finančnej správy sa finalizuje, verejne vypočujú až 12 kandidátov

Ekonomika

15.10.2020 (Webnoviny.sk) – Ministerstvo financií SR finalizuje výberové konanie na pozíciu prezidenta finančnej správy. Verejného vypočutia sa zúčastnia 12 uchádzači, ktorí splnili predpísané požiadavky pre funkciu. Verejné vypočutie kandidátov sa uskutoční v pondelok 19. októbra tohto roka v priestoroch Ministerstva financií SR. Rezort financií o tom informoval v tlačovej správe.

Kandidátov čaká verejné vypočutie pred komisiou. Jej predsedom je štátny tajomník ministerstva financií Ľuboš Jančík. Súčasťou komisie je aj generálna tajomníčka služobného úradu MF SR Veronika Gmiterko, prezidentka finančnej správy Daniela Klučková, predsedovia výborov NR SR pre financie a rozpočet a pre hospodárske záležitosti, ale aj zástupcovia odbornej verejnosti a inštitútov, ktorých poslaním je znižovať korupciu a zvyšovať transparentnosť.

Po verejnom vypočutí komisia odporučí ministrovi financií SR mená troch kandidátov, z ktorých minister vymenuje šéfa finančnej správy.

„Verím, že z výberového konania vzíde kvalitný kandidát, ktorý splní odborné, ľudské a manažérske predpoklady. Finančná správa potrebuje bezúhonného a na slovo vzatého odborníka, ktorý sa zasadí o skvalitnenie jej fungovania, zvýšenie výberu daní a zásadné zlepšenie jej povesti vo verejnosti,“ povedal minister financií Eduard Heger.

Viac k témam: výberové konanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Výberové konanie na šéfa finančnej správy sa finalizuje, verejne vypočujú až 12 kandidátov © SITA Všetky práva vyhradené.