V Prešovskom kraji môže prísť o prácu takmer 450 ľudí, sú nahlásené dve hromadné prepúšťania

Ekonomika

5.5.2020 (Webnoviny.sk) – Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny eviduje za mesiac apríl v Prešovskom kraji dve hromadné prepúšťania. Obe zamestnávatelia nahlásili na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny v Humennom. Celkovo je hromadným prepúšťaním ohrozených takmer 450 zamestnancov.

Agentúru SITA o tom informovala Mária Hrehová z kancelárie generálneho riaditeľa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny v Bratislave.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Ako konkretizovala Hrehová, v jednom prípade ide o spoločnosť z oblasti výroby umelých vlákien, kde je ohrozených 398 zamestnancov. Ísť by malo o spoločnosť Nexis Fibers, ktorá agentúre SITA potvrdila nahlásenie hromadného prepúšťania k 27. aprílu.

Druhé hromadné prepúšťanie nahlásil na humenský úrad práce zamestnávateľ z oblasti výroby ostatných špecializovaných strojov. Ohrozených je 49 zamestnancov. O akého zamestnávateľa ide, ústredie práce nekonkretizovalo. „V zmysle Zákona o službách zamestnanosti nemôžeme zverejňovať informácie o zamestnávateľovi bez jeho súhlasu,“ vysvetlila Hrehová.

Viac k témam: hromadné prepúšťanie, Ústredie práce sociálnych vecí a rodiny
Zdroj: Webnoviny.sk – V Prešovskom kraji môže prísť o prácu takmer 450 ľudí, sú nahlásené dve hromadné prepúšťania © SITA Všetky práva vyhradené.